Denisa este un prenume feminin de origine greacă al cărei tendințe actuale este stabilă. Semnul asociat prenumelui Denisa este Berbec. Denisa este un prenume plin de delicatețe. De aceea, este perfect pentru o fetiță mică. Dacă ești curios care este semnificația numelui Denisa citește mai departe.

Etimologia prenumelui Denisa

Denisa previne de la grecescul Dionysos, zeul vinului și al inspirației poetice în mitologia greacă. Acest prenume corespunde formei masculine Denis. Denisa nu mai este un prenume atât de popular ca pe vremuri însă este extrem de frumos.

Semnificația numelui Denisa. Care este caracterul său?

Extrem de simpatică și de dinamică, Denisa este deschisă în special spre comunicare. Poate părea o persoană singulară care își cultivă propriul stil. Degajă impresia de forță și de siguranță în timp ce în realitate este extrem de fragilă și nu are mereu încredere în forțele proprii.

În realitate, Denisa încearcă să compenseze vulnerabilitatea de care dă dovadă prin facilitatea de a se exprima. Adaptabilă, știe să se facă plăcută, să seducă, să farmece și să își distragă anturajul. Apreciază jocul și distracția. Curioasă, se interesează de 1000 de lucruri fără să aprofundeze cu adevărat una. Îndemânatică, îi place să bricoleze și este deosebit de creativă. Domeniul afectiv are o mare rezonanță asupra destinului său personal și profesional.

Denisa este o persoană conștiincioasă, discretă și o companie extrem de plăcută. Are un simț înnăscut al organizării și al datoriei. Spre exemplu, nu poate merge de la muncă fără ca totul să fie perfect și ordonat. Se simte în largul său în societate și știe să își transmită optimismul.

Denisa preferă umbra în detrimentul luminii, poate organiza fără probleme un eveniment important, însă preferă să rămână în culise atunci când acest eveniment are loc.
Însă nu face acest lucru intenționat și, când cineva observă acest lucru, se simte jenată. Denisa este extrem de sufletistă, nu îi face rău nici unei muște și iubește, înainte de toate, faptul de a se simți utilă. Nu ia nicio decizie în grabă și se gândește întotdeauna de două ori înainte de decizia finală.


Cum este în copilărie?

Dacă ești în continuare curios să afli semnificația numelui Denisa, atunci trebuie să știi cum este ea în copilărie. Este inteligentă și energică. Este extrem de comunicativă, unii ar spune despre ea că vorbește foarte mult. Învață extrem de repede orice însă nu are răbdare de cele mai multe ori atunci când o pui să facă ceva. Denisa este extrem de afectuoasă și se va simți extrem de stimulată la școală dacă este înconjurată și sprijinită de familie. Dansul, desenul și limbile străine ar trebui aprofundate la Denisa.

Ce îi place?

Sensibilă, cu o imaginație debordantă, Denisa caută contactul cu ceilalți și are un simț acut al familiei. Îi este teamă de singurătate, pune mare preț pe sentimente, sunt pe primul loc în orice domeniu al vieții pentru Denisa. Este conciliantă, știe să îi asculte pe ceilalți și să le dea sfaturi și pentru acest lucru este extrem de apreciată.

În momentul în care trebuie să își aleagă orientarea profesională, Denisa ar putea opta pentru o profesie comercială sau pentru o profesie în care exprimarea este privilegiată. Astfel, jurnalistă, cântăreață, profesoară, avocată, animatoare, toate aceste meserii i se potrivesc.

Semnificația numelui Denisa. Cifra numelui

Cifra numelui pentru Denisa este 7. O cifră deosebit de reprezentativă atunci când vine vorba despre spiritualitate, ceea ce am subliniat anterior, datorită caracterului pe care îl au purtătoarele numelui Denisa. La spiritualitate se mai adaugă succesul și înțelepciunea.

Celebrități care poartă numele de Denise/Denisa

Una din cele mai cunoscute vedete care poartă numele de Denisa este actrița americană Denise Richards. O altă persoană cunoscută este manechinul american Denise Bidot.
Sfânta Denisa era o martiră din secolul V. Negând existența Mântuitorului Isus Hristos, a fost flagelată la moarte în Africa de Nord.

Denisa și bărbații

Dacă vrei să afli în continuare care este semnificația numelui Denisa trebuie să citești mai departe cum se comportă în prezența bărbaților. Melancolia și fragilitatea degajate de Denisa îi face pe aceștia fie să se topească, fie îi enervează. Pentru unii, reprezintă femeia ideală în timp ce pentru alții este mult prea sensibilă și angoasată.

Oricum ar fi, pretendenții sunt gata să facă orice pentru ea, doar să o cucerească și Denisa nu va ezita să profite de acest lucru. Însă Denisa știe să își fixeze limitele. Adevărata sa problemă este că se simte atrasă de bărbații care nu o privesc sau care se arată mult prea distanți. Atunci când este îndrăgostită este destul de posesivă. Într-o relație Denisa are nevoie de atenție și de romantism.

Lasă un răspuns