Etimologie: iubitor al pământului
Sărbătoare: 26 octombrie

Delicat, rafinat, Dimitri este dotat cu o anumită aristocație naturală. Vrea să fie dat ca exemplu demn de urmat în mai multe situații, să fie admirat și plăcut. Are o voință puternică, este disciplinat, ambițios, autoritar și plin de vitalitate. Cel mai adesea, Dimitri aparține semnului astrologic Leu. Are câteodată tendința să fie orgolios, arogant și egocentric.

Cel mai adesea sociabil, comunicativ și generos, Dimitri se exprimă mai ușor prin gesturi. Se exprimă astfel cu ușurință și știe cum să se facă plăcut. Sensibilitatea sa este destul de mare dar și interesul pentru cei din jurul său, din anturaj.


Nu este bine ca Dimitri să fie copil unic deoarece se va crede buricul pământului și va deveni o persoană egoistă și artificială. Este bine ca Dimitri să facă parte dintr-un grup pentru a achiziționa sentimentul solidarității. Arta și limbile străine sunt de încurajat în cazul său.
Preocupat de imaginea sa, Dimitri este atras de tot ce strălucește. Este atras de tot ce este estetic și frumos. Idealist, îi place să militeze în sânul unor mișcări umaniste, artistice sau sociale. Caută adesea contactul cu publicul și este un călător pasionat. Din punct de vedere sentimental se arată destul de exigent cu partenera sa de viață. Simte nevoia să o admire și se arată sensibil la aspectul său exterior. Maniac și perfecționist, Dimitri este un familist convins. Partenera sa de viață poate avea încredere deplină în el. Tactul, delicatețea sa și sensibilitatea sa depășesc cu mult autoritatea de care dă dovadă uneori.


Arta, creativitatea, constituie pentru Dimitri calea regală (profesii îndreptate spre teatru, literatură, pictură, decorațiuni, florărie, artizanat). Activitățile independente, care cer asumarea unei anumite responsabilități și aflate în strânsă legătură cu Dreptul sunt de privilegiat în cazul lui Dimitri. Va fi în egală măsură atras de profesii din domeniul Justiției, a politicii sau sănătății, sunt atractive și acestea pentru el. Domeniul audiovizualului sau cel al călătoriilor este în egală măsură o posibilă atracție pentru Dimitri. Oricare ar fi calea aleasă, va da dovadă de seriozitate și de conștiinciozitate în tot ceea ce face.

Lasă un răspuns