Etimologie – dar, cadou, darul lui Dumnezeu

Sarbatoare –

Secretoasa si rezervata, Dorotea pare misterioasa la prima vedere. Este o introvertita care are tendinta sa puna o multime de intrebari. Doroteea este o persoana interesata de filozofie, lucruri spirituale si ezoterism. Poseda un anume spirit critic, este interesata de stiintele exacte si de ocultism. Daca nu reuseste sa isi materializeze visele Dorotea se va lasa prada starilor depresive ceea ce este destul de logic pentru o persoana hipersensibila cum este ea.

Pentru Doroteea prietenia este sacra, nu suporta superficialitatea si prietenii falsi. Tinde sa fie solitara cu toate acestea. Este un personaj iesit din comun extrem de apreciat de persoanele din jurul sau. Poseda o intuitie puternica si are adesea presentimente sau premonitii. Ar putea fi chiar si un medium, se pricepe. Cauta sa dobandeasca intelepciune de-a lungul vietii. De o timiditate si emotivitate excesive, Doroteea nu poseda armele potrivite in fata dificultatilor vietii. Fuge de infruntari si se inchide in sine la cel mai mic soc. Se simte atrasa de comunitatile care impart aceleasi idealuri ca si ea.

 

Copil, Doroteea da dovada de o mare fragilitate emotionala, nu este atat de energica ca restul copiilor de varsta sa. Simbioza cu mediul familial este necesara echilibrului sau. In caz contrar, daca traieste intr-un mediu nefavorabil, cu certuri si conflicte acest lucru ar putea avea un efect dezastruos asupra dezvoltarii si echilibrului sau psihic. Visatoare si angoasata, Doroteea pune inca de mica o multime de intrebari, are o multime de incertitudini. Parintii trebuie sa ii raspunda mereu la intrebari astfel se va inchide in sine, nu va mai comunica cu nimeni. Este o natura studioasa si austera, facuta pentru studiu.

Lui Doroteea ii plac secretele, linistea si este extrem de atarsa de domenii precum religia, esoterismul, de tot ceea ce este iesit din comun. Din punct de vedere sentimental este destul de nehotarata, ii este destul de greu sa isi gaseasca un partener de viata pe placul sau. Orientarea sa profesionala nu este de cele mai multe ori una conformista. Este extrem de interesata de inteligenta artificiala, de tot ceea ce tine de stiinta.

Lasă un răspuns