Etimologie- pretios, drag (slava)

Sarbatoare-

Dragan este o fire mai introvertita, mai secreta si mai rezervata. Tinde sa se tina departe de lume deoarece este infricosat de aceasta putin. Dragan este o fire timida si putin sociabila, preferand sa fie inconjurat doar de persoanele care conteaza, decat de cele care nu conteaza sau nu merita.

Dragan este o fire de exceptie insa, mergand cel mai adesea inspre extrem, neacceptand jumatatile de masura. Este si o persoana cerebrala, inclinata inspre speculatiile spiritului, destul de nelinistita si turmentata. Uneori este destul de pesimist, din cauza vietii pe care o considera uneori cam dificila.

Pragmatic si rational, Dragan simte o nevoie constanta de a fi linistit si asigurat de faptul ca e bine ceea ce face. Este animat de o neincredere instinctiva. Dar, cel mai adesea, este o persoana foarte serioasa pe care poti conta. Are un simt acut al moralitatii si stie cum sa ii asculte pe cei din jur. Este sensibil, impresionabil si cauta cel mai adesea siguranta.

Dragan este afectiv, tandru, receptiv fata de cei din jur si tine inainte de toate sa se protejeze de probleme si de dificultati. Va prefera astfel o viata cat mai bine organizata, chiar putin mai monotona. Dar metamorfoza putand fi posibila, de ce nu, Dragan isi poate concretiza cele mai inalte aspiratii datorita inspiratiei si intuitiei cel mai adesea.

Dragan adora linistea, calmul, siguranta si detesta lucrurile mai sofisticate sau mondenitatile. Cauta inainte de toate stabilitate si siguranta. Are un spirit practic si rational si este interesat de tot ce tine de noile tehnologii. Totul este planificat si organizat la el deoarece detesta neprevazutul sau suprizele neplacute.

In ceea ce priveste domeniul sentimental, este un barbat foarte fidel, afectuos, dar care isi poate exprima cu dificultate sentimentele sau emotiile. Nu astepta de la el prea mult romantism. Un lucru e sigur insa la el. Te va iubi intreaga viata.

Dragan este tentat de profesiile din domeniul tehnic sau stiintific sau de cele in legatura cu modernismul sau avangarda. Dar si de cele in raport cu natura, cu pamantul sau cu stiintele umaniste.

Lasă un răspuns