Etimologie – zelos, dornic, aprins, flacara, nobil
Sarbatoare –

Edan este o persoana contradictorie deoarece este caracterizat de vibratii duale. Astfel 1, tendinta masculina ii confera o latura egocentrica, activa si independenta, ii confera o incredere aparenta in sine, o alura mandra si puternica si nevoia de a fi admirat in timp ce cifra 2, o tendinta mai degraba pasiva si dependenta, ii confera o latura mai sensibila. Aceasta alchimie ciudata il face adesea insesizabil si complex. Oscileaza intre cele doua tendinte fara o tranzitie veritabila.
In momentul in care te gandesti la un Edan puternic, responsabil si sigur pe el vei fi surprins sa gasesti o fiinta vulnerabila, ezitanta, care se indoieste de propriile forte si capacitati. Insa aceasta a doua latura a sa Edan o dezvaluie doar persoanelor apropiate, orgoliul si mandria ii interzic sa greseasca in societate, sa aiba parte de esecuri in viata profesionala. Intuitia, imaginatia si sensibilitatea coexista intr-o singura fiinta, Edan. Oricuma ar fi, cert este ca Edan este o persoana sociabila, comunicativa si sensibila, serviabila si prietenoasa, mereu dispus sa sara in ajutorul celorlalti sau sa ofere un sfat bun la nevoie.
Edan nu suporta esecurile, in cazul in care acest lucru se intampla este frustrat si dezamagit, complexat. Copil, aceasta tendinta duala a sa este si mai problematica decat la maturitate. Suporta cu greu faptul ca nu este intotdeauna pe primul loc, ca nu straluceste in toate domeniile, este gelos, ranchiunos si furios cand lucrurile nu ies asa cum isi doreste el. Parintii trebuie sa ii gaseasca o activitate creativa in care sa exceleze. Trebuie sa ii dezvolte sociabilitatea si notiunea de partajare.
Lui Edan ii place sa faca pe seful, sa domine, sa straluceasca atat in domeniul personal cat si in domeniul profesional. Din punct de vedere sentimental este elitist, vrea sa fie admirat si sa admire la randul sau. Insa Edan este, inainte de toate, un om corect si cinstit chiar daca in unele cazuri pare autoritar si vrea sa isi impuna propriile gusturi.
Va fi atras de profesiile liberale, cele in care va avea ocazia sa ajunga la o functie de conducere. Nici profesii precum profesor sau reprezentant vanzari nu ii sunt indiferente.

Lasă un răspuns