Etimologie- bogatie, onoare (greaca)

Sarbatoare- 25 iunie

Elea este o persoana foarte sensibila si afectuoasa, care este si foarte emotiva in acelasi timp. Este foarte fermecatoare in contactul cu cei din jur, vrea sa placa mereu si sa faca placere celor din jur.

Elea este mai degraba extrovertita si va cauta contactul cu cei din jur, unde se arata sociabila, comunicativa, serviabila, dar si concilianta in acelasi timp.

Elea trebuie sa fie ghidata cel mai adesea in tot ce face, din cauza caracterului sau cam ezitant uneori. Este si putin cam usor influentabila. Alegerile pe care trebuie sa le face sunt foarte dificile pentru ea.

Elea este rafinata, este perfectionsita, maniaca chiar si nu este deloc indiferenta in fata frumusetii.

Elea este foarte sensibila atunci cand vine vorba despre confortul sau dar si despre mediul familial. Toate acestea sunt necesare starii sale de bine personale. Viata afectiva este esentiala pentru ea. Socurile emotionale au puternice repercursiuni asupra sa si echilibrului sau emotional.

Moralitatea sa este buna si vointa sa este foarte ferma. Dar atunci cand este dezamagita, se va simti singura si abandonata.

Elea va fi tentata de meseriile legate de arta sau de estetica sau de profesiile din domeniul medical. Ecologia, igiena si lumea animalelor, domeniile care cer precizie si minutiozitate sunt si ele foarte apreciate.

Elea iubeste calatoriile si tot ce o ajuta sa fuga de monotonia din viata sa prea linsitita. Este tentata sa traiasca in afara realitatilor materiale. Visul si utopia reprezinta pentru ea o modalitate de a fugi de probleme.

In domeniul afectiv, Elea este sentimentala si romantica, fiind in cautarea Printului Fermecator, care sa nu o dezamageasca si iubeasca. Vrea sa isi cladeasca un camin si o familie care sa fie perfecte. Dar este in acelasi timp foarte elitista. Alegerile amoroase nu sunt un lucru usor pentru ea si ezita in cele mai fatidice momente. In plus, din cauza faptului ca este foarte exigenta, isi critica mereu partenerul si tine mereu la detalii si la analiza. Este capabila insa si sa dea dovada de intelegere atunci cand trebuie si chiar sa fie foarte devotata.

Lasă un răspuns