Etimologie – Dumnezeu este domnul meu

Sarbatoare – 20 iulie

Mai degraba introvertit, Elias pare la prima vedere bland, calm, rezervat, inexpresiv, increzator in fortele proprii. Cu toate acestea, Elias este o persoana puternica, stabila, determinata, serioasa si facuta pentru a-si asuma responsabilitatile. Este seducator, ramanand totodata simplu si natural si resimte nevoia de a fi admirat, este extrem de preocupat de aspectul sau exterior. Muncitor si perfectionist, Elias da dovada de o constiinta profesionala iesita din comun. Este apt pentru a comanda si a da ordine, dispune de importante capacitati de organizare, se simte mai bine in activitati creative decat in activitati de executare.

Eficient, activ si intreprinzator, Elias este ambitios si va avansa in viata incet dar sigur datorita vointei sale de fier dar si disciplinei. Nu se plange niciodata daca are o sarcina de dus la bun sfarsit, se straduieste sa fie cat mai eficient si mai rapid. Este onest, direct, constiincios, mandru, detesta mediocritatea si superficialitatea. In mod paradoxal, este extrem de rabdator in momentul in care vine vorba despre lucrurile importante din viata sa, din domeniul profesional in special. In momentul in care este cuprins de furie Elias este de nerecunoscut. Este disciplinat si voluntar si are tendinta sa fie autoritar in anumite situatii. Odata angajat pe o anumita cale, nu se descurajeaza cu usurinta si nu isi schimba des ideile.

Mai degraba conservator, Elias este mai degraba o persoana cu picioarele pe pamant si da dovada de cele mai multe ori de sange rece si eficienta. Este posesiva in ciuda elanului si generozitatii sale. Copil, Elias este extrem de placut si de simpatic. Nu provoca nicio problema parintilor sai, se dovedeste a fi un frate mai mare extrem de protector si responsabil, disciplinat cand vine vorba de scoala.

Elias viseaza la armonie si la dragoste, este in cautarea perfectiunii. Cauta pacea, este capabil sa depuna eforturile necesare pentru a mentine o legatura agreabila cu ceilalti. Cand vine vorba de angajament amoros Elias este destul de exigent deoarece simte nevoia sa admire si sa respecte persoana aleasa.

In ceea ce priveste domeniul profesional Elias va fi atras de domeniul medical sau social, de profesii independente, din domeniul gastronomiei sau cele care necesita meticulozitate.

Lasă un răspuns