Etimologie: cel care lucrează pământul
Sărbătoare: 23 aprilie

George este o persoană secretoasă, rezervată, introvertită și posedă o natură destul de neîncrezătoare și prudentă. Din această cauză, George este considerat de persoanele din jurul său o persoană rece, mândră, care se crede superioară celorlalți. Însă, în realitate este vorba despre pudoare și timiditate, chiar dacă în unele situații poate părea mai degrabă flegmatic. Răbdător, lent, George este o persoană extrem de determinată. Dușman declarat al superficialului, George nu se împrietenește cu oricine însă, în momentul în care are un prieten este deosebit de angajat și își oferă întreaga sa încredere și se dovedește a fi plăcut și fidel. Calitățile sale morale sunt speciale.


George este extrem de atașat de familia sa. Cel mai adesea intelectual, poate fi atras de studiile de lungă durată, poate rămâne ore în șir în fața unei cărți pentru a studia, uitând de absolut tot ce îl înconjoară. Copil, George este înțelept, calm, liniștit, uneori are accese de furie când nu se simte înțeles. Părinții trebuie să îi stimuleze sociabilitatea, să îi favorizeze autonomia și să îl obișnuiască să comunice cu ceilalți, pe el care are tendința să fie solitar, sălbatic chiar. Este destul de responsabil și părinții pot să fie liniștiți în acest sens: va fi cinstit și plăcut cu frații și surorile sale.

Lui George i-ar plăcea uneori să fie asemeni lui Robinson Crusoe și să se izoleze din când în când pe insula sa pustie, pentru a medita liniștit. Este sensibil la confort, iar locuința sa va fi una extrem de confortabilă și modernă. Atras de tot ceea ce este nou, apreciază domeniul science-fiction, tehnicile noi precum informatica, astrologia, arta sau moda. Însă nu va fi întotdeauna demonstrativ. Are pretenția din partea partenerei sale de viață să fie o casnică bună, o stăpână potrivită a casei și o bucătăreasă bună.


George ar putea fi interesat de următoarele profesii: cele aflate în strânsă legătură cu pământul și cu natura ( mai ales dacă este născut pe data de 4, 13, 22 sau 31 a lunii), de o carieră din domeniul științific, tehnic sau medical (mai ales dacă este născut pe data de 7, 14 sau 25 a lunii).

Lasă un răspuns