Etimologie – arbore, mare, spirituala

Sarbatoare – 9 martie/26 noiembrie

Chiar daca Iliana este o femeie hipersensibila si afectuoasa, acest lucru nu este vizibil la prima vedere, ascunde aceste defecte in spatele unei personalitati puternice. Are tendinta sa fie energica, autoritara si ambitioasa si stie sa isi impuna punctele de vedere. Caracterul sau personal si egoncentric nu este vazut intotdeauna cu ochi buni de anturajul sau. Asta deoarece pentru Iliana, in unele situatii exista doar pronumele personal « eu «  chiar daca in unele situatii poate aparea timida, concilianta si supusa. Analizand elementele care ii formeaza personalitatea aparte, ajungem sa ne punem intrebarea urmatoare – se foloseste Iliana de aceste lucruri pentru a manipula sau se comporta astfel involuntar?

Iliana simte nevoia sa fie protejata, inconjurata de cei dragi, vrea sa se simta in siguranta alaturi de ei. Exista situatii in care se dovedeste a fi tiranica, da dovada de o reala placere in a da ordine si comenzi. Geloasa, capricioasa, agresiva si posesiva, Iliana nu este usor de educat iar parintii sai stiu cel mai bine acest lucru. Cu toate acestea, viata familiala si afectiva ii sunt necesare echilibrului mental. Autonomia, independenta, curajul si simtul responsabilitatii sunt pentru ea reale atuuri cu care infrunta viata.

Cel mai bine se va simti Iliana in pozitia de sora mai mare decat in cea de sora mai mica. Adulta, Iliana viseaza sa se realizeze din punct de vedere profesional si personal, vrea sa isi intareasca personalitatea mai putin obisnuita. Parintii trebuie sa fie atenti sa nu fie nerabdatoare, intoleranta sau fanatica.

Iliana adora lucrurile frumoase si luxoase, este destul de materialista. Uraste mediocritatea si ii detesta pe cei pe care ii considera lenesi si veleitari. Va fi directa in raport cu ceilalti si astepta acelasi lucru din partea lor. Domeniul sentimental nu este punctul sau forte, va avea parte de o multime de esecuri amoroase.

Se va orienta spre profesii din domeniul gestiunii, finantelor sau bancilor, din domeniul afacerilor in general. Va fi tentata si de politica sau de meserii din sfera psihologica.

Lasă un răspuns