Iustin este un prenume de origine latină, vine de la Justus care înseamnă rezonabil, just, drept, corect. Nu este un nume foarte popular la noi. Acest nume a fost frecvent încă din epoca imperială și este derivat de la Iustus. De la Iustinus s-a format în egală măsură și Iustinianus, devenit celebru datorită împăratului bizantin Iustinian. Vrei să afli semnificația numelui Iustin? Citește rândurile de mai jos.

Originea prenumelui Iustin

Din timpuri străvechi, Iustin, un nume de băieți mai rar era un prenume masculin interesant care s-a format de la latinescul Justin, derivat de la romanul Justus. Iustin” este, înainte de toate, un prenume de sfânt care provine de la Sfânta Muceniță Iustina, prăznuită an de an pe data de 2 octombrie, alături de Sfântul Ciprian.

Istoria și caracterul prenumelui Iustin

Practicând toate doctrinele filozofice din epoca sa, Sfântul Iustin (secolul II) se covertește la creștinism și devine un evanghelist fervent…până în anul 166, când este martirizat și decapitat la Roma. Ne-a lăsat două Apologii, un Dialog cu Trifon și o doctrină consacrată Verbului.

Iustin este un optimist care iubește viața, are un suflet de artist. Deschis, încrezător, sociabil și jovial, Iustin este o persoană afectuoasă, simpatică. Adaptabil, se simte în largul său oriunde și caută societatea. Vorbăreț și comunicativ, deține capacitatea de a convinge. Este perspicace, bun observator și epicurian. Mulțumit de sine însuși, unii îl consideră un vanitos. Curios, principalul său defect este acela că nu analizează îndelung lucrurile, este destul de superficial uneori.

Numărul său nocoros este 3. Iustin știe să profite de atuurile excepționale cu care este dotat. Iustin este, de obicei, o personaă determinată. Nu este foarte strict și are nevoie de provocări. Este extrem de muncitor. Obiectivele sale în viață vor fi atinse cu mare ușurință deoarece este o persoană răbdătoare. Părinții trebuie să încerce cu Iustin tot felul de activități ludice. Trebuie să îl încurajeze în permanență, să îl lase și să se relaxeze, pe lângă studiu și să aprecieze momentele de relaxare în compania prietenilor.

Cum este în copilărie?

Copil, Iustin este extrem de vorbăreț și are tendința de a prefera joaca în detrimentul studiului. În schimb, primește premiul 1 atunci când vine vorba despre colegialitate. Mai degrabă dezordonat, dezorganizat chiar, se lasă guvernat de imaginație, de fantezie. De altfel, nu puține sunt ocaziile când este cu capul în nori și se arată autosuficient.

Ce îi place?

În afară de jocuri, distracție și diferite plăceri, lui Iustin îi place să comunice și simte nevoie să se exprime. Apreciază activitățile colective și este sensibil în fața unui public mai mare. Este un sentiment deosebit de plăcut: tandru, emotiv, generos și sensibil, dornic să le facă celorlalți pe plac. În schimb, nu este întotdeauna clar, exact, este destul de dezordonat, nu este foarte rezistent în fața tentațiilor de tot felul însă, în schimb, dă dovadă de gelozie maladivă, atât în copilărie cât și în iubire.

Ce carieră va îmbrățișa?

Va fi atras în special de profesiile comerciale care privilegiază contactul cu publicul, profesiile din domeniul juridic, social sau medical, profesiile alfate în strânsă legătură cu audiovizualul sau expresia orală și scrisă, gastronomie.

 

Lasă un răspuns