Etimologie – darul lui Dumnezeu (ebraica)

Sarbatoare – 14 mai

Matthias este o persoana care, sub o alura virila si puternica ascunde o emotivitate crescuta, dublata de o hipersensibilitate. Cu 19 ca numar activ, lui Matthias nu ii plac jumatatile de masura, atat in ceea ce priveste caracterul sau pe care il considera puternic cat si in ceea ce priveste destinul sau care poate fi o reusita superba sau un esec rasunator.

Calitatile sale risca sa se transforme rapid in defecte: Matthias este autoritar, orgolios, nerabdator, impulsiv, temerar, vorbeste uneori fara sa gandeasca inainte. Adesea Matthias este nervos, tensionat ceea ce se poate traduce prin veritabile explozii in cadrul carora cuvintele ii pot depasi gandurile. Insa forta este una din caracteristicile principale ale lui Matthias, nu se va da batut pana cand nu va reusi in tot ceea ce isi propune, este o fire ambitioasa. Copil, Matthias este destul de fragil si vulnerabil. De unde necesitatea de a fi valorizat in permanenta si de fi lasat sa fie autonom si independent. Sportul este recomandat in cazul lui Matthias asta daca parintii nu vor ca baiatul lor sa se transforme intr-un veritabil Tartarin din Tarascon.

 

Lui Matthias ii place sa se asocieze, sa colaboreze si sa isi uneasca fortele cu ceilalti pentru a duce anumite proiecte la bun sfarsit. Are nevoie de sustinere afectiva din partea familiei si din partea parintilor, aceasta este esentiala pentru dezvoltarea sa psihica armonioasa. Matthias este o persoana intuitiva si va fi interesat de anumite domenii de investigatie intelectuala precum psihologia, sociologia, astrologia, etnologia care ii vor satisface setea de cunoastere. Din punct de vedere sentimental Matthias are nevoie de o relatie de iubire implinita, de un camin confortabil si de o familie. Exista situatii in care Matthias se dovedeste nu fi deloc intelegator si deschis, este brutal si vanitos, preocupat doar de el insusi.

Profesiile care corespund profilului sau sunt cele din lumea afacerilor – gestiune, contablitate, banci, finante, activitatile in raport cu riscul – politie, armata sau competitie, profesiile in raport cu focul sau activitatile in care el este cel care da sfaturi precum psiholog sau psihiatru.

Lasă un răspuns