Etimologie- Numele de Mia provine de la numele ebraic de Myriam. Un nume foarte popular în Croația mai ales și în Germania. Provine și din latinescul Amatus, care înseamnă cea care este iubită.

Sărbătoare- 15 august.

Mia este o persoană foarte energică cu o puternică personalitate, dublată de o îndrăzneală impresionantă. Este mereu zâmbitoare și senină, fiind mereu simpatică și liniștitoare pentru anturajul lor.

Mia este o fire foarte sociabilă care nu suportă izolarea. Foarte ambițioasă este o războinică care nu se teme de nimic.

În orice caz, Mia este o persoană cu cea mai afirmată personalitate. Este autoritară, este individualistă, directivă. Se impune și vrea să strălucească în societate. Iubește să fie privită și admirată.

Dar Mia este și o fire foarte orgolioasă, care caută mereu perfecțiunea și care este făcută pentru a conduce. Vrea să fie mereu pe primul loc și uneori dă dovadă de aroganță, de mânie sau invidie. Uneori se va simți neînțeleasă și singură, un lucru care este doar rezultatul comportamentului său tiranic și egocentric.

Însă, mai are o mulțime de calități. Este activă, este foarte sinceră, demnă de încredere și generoasă.

Am putea spune deci că Mia are două laturi antagoniste. Are o latură umană sensibilă și idealistă și dă dovadă de o generozitate dezinteresată, dar uneori este foarte egocentrică. Aceste lucruri o face deci să aibă cele mai contradictorii atitudini.

Se joacă cel mai adesea cu dubla sa personalitate, pentru a-și stimula curiozitatea și pentru a-i hrăni imaginația. Se pare că Mia are antene intuitive pentru a avea încredere deplină în instinctele sale. Asimilează foarte rapid informațiile și se adaptează foarte repede și ulor la situațiile mai noi. Este cea mai îndemânatică, dar și cea mai șireată în viața de zi cu zi. Dar reușitele sunt satisfacța sa personală.

Inteligența este una din cele mai evidente trăsături ale sale. Pare cerebrală și este sensibilă în același timp. Dă mereu dovadă de dinamism, care se traduce printr-o energie debordantă.

Ține foarte mult la discreție și la viața sa privată. Poate să aibă și o natură mai geloasă și mai posesivă, deoarece simțul proprietății este foarte important la ea. Este capabilă însă să se arate cea mai afectuoasă și ste foarte preocupată de viața sa amoroasă.

Meseriile care sunt adaptate personalității sale sunt din domeniul artistic, unde își poate exploata creativitatea și puternica imaginație. Își va găsi vocația și în domeniul juridic, social sau medical.

Lasă un răspuns