Etimologie- Morgan este un nume de origine celtă. Este compus din elementele mor și cant care înseamnă mare și strălucitor. Este legat și de bretonă caree înseamnă copilul oceanului sau cel care este născut din mare.

Sărbătoare-8 octombrie.

Morgan este o persoană strictă și disciplinată care are tendința de a-și ascunde sensibilitatea în spatele unei aparențe rigide. Este voluntar și umil și nu se culcă niciodată pe lauri, căutând în mod constant să își amelioreze performanțele.

De asemenea, Morgan este o persoană foarte energică, cu o personalitate foarte puternică. Este însă timid și neliniștit în străfundurile sale, îndoindu-se de capacitățile sale, compensând însă printr-o activitate care depăsește nivelul mediu. Este foarte ambițios și foarte harnic de fiecare dată.

Va evolua foarte natural, simțindu-se mereu în largul său, adaptându-se foarte repede și dând mereu dovadă de îndemânare. Chiar de un anumit oportunism uneori.

Și totuși, uneori este puțin cam strict, detestă să fie flatat, detestă minciuna, prefăcuții și mai ales, nedreptatea. Este capabil de crize de furie extrem de violente atunci când trece prin episoade de nedreptate sau de neliniști.

Este în același timp o persoană materialistă care are un simț înnăscut pentru afaceri, fiind și un om de teren. Teoriile nu îl interesează decât atunci când sunt aplicate.

Este foarte nerăbdător și eficient, rapid în executare, având nevoie și de mișcare, fără de care ar deveni repede agresiv și s-ar certa cu toată lumea.

Morgan adoră contactul cu cei din jur, fiind o fire sociabilă care pune mare accent pe prietenie. Este foarte convingător atunci când vrea asta.

Pe plan sentimental, este un mare cuceritor, care depune multe eforturi atunci când vrea să obțină ceva. Dar este și foarte nerăbdător uneori, sentimentele sale fiind pline de pasiune și ardente. Are nevoie să comunice foarte bine cu partenera sa, cu care este de asemenea, destul de prevăzător.

Încrederea, respectul, autenticitatea și libertatea sunt cele mai importante pentru viața de cuplu.

Este făcut pentru a reuși în viață, mai ales din punct de vedere material. Este atras de meseriile ce implică acțiune sau unde călătoriile sunt prezente. Poate avea o carieră de tehician, de om de afaceri, în finanțe sau bănci.

Lasă un răspuns