Etimologie – ziua nasterii (latina)

Sarbatoare – 25 decembrie

Energica, curajoasa si autoritara, Noelia are mai degraba un caracter coleric. Nu am putea spune despre Noelia ca o caracterizeaza disciplina sau suplete, chiar din contra, este o indisciplinata. Incearca sa se impuna, este mandra si se crede superioara celorlalti. Increzatoare in propriile forte, Noelia este atrasa de lucrurile materiale, este sensibila la semnele exterioare de bogatie. Aceste tendinte, combinate cu o anumita vointa de a reusi in viata o determina sa fie ambitioasa, sa faca ceva de anvergura. Nu sta nicio clipa locului si se arata a fi extrem de dinamica si activa. Cu toate acestea, rezultatele sale nu sunt intotdeauna la inaltimea asteptarilor sale deoarece Noelia este o persoana dezordonata.

Este o femeie curioasa, ii place sa fie la curent cu barfele, ii plac schimbarile dese. Exista situatii in care Noelia va prefera o viata rutiniera si monotona. Adora libertatea si este o feminista inraita – pentru ea, cuvantul emancipare feminina nu este un cuvant aievea. Are o pofta de viata de invidiat. Este simpatica si gurmanda si poseda arta de a convinge pe oricine ca viata merita traita, ca este frumoasa asa cum este, buna sau rea.

 

Copil, Noelia are nevoie de repere stabile si de o educatie stricta deoarece are tendinta sa isi impuna inca de la o varsta frageda punctul de vedere. Este destul de capricioasa, geloasa si posesiva. Parintii trebuie sa ii insufle inca de mica notiunea de impartire deoarece nu ii place sa isi imparta jucariile. Trebuie ca parintii sa se asigure de faptul ca Noelia isi dezvolta sociabilitatea altfel risca sa devina prea egocentrica. Are un spirit critic si analitic insa odata ajunsa la varsta adulta acesta nu va fi atat de accentuat.

Noelia este o seducatoare innascuta, ii place sa cucereasca si sa isi impresioneze anturajul prin actiunile sale. Adora bijuteriile. La un partener Noelia cauta statutul social, este interesata de avere insa viseaza la o familie inca de tanara. Noelia va fi atrasa de o profesie legata de cifre – contabilitate, banca, gestiune, afaceri comert sau de o profesie in care mobilitatea este necesara.

Lasă un răspuns