Etimologie: al optulea
Sărbătoare: 20 noiembrie


Simpatic, deschis, sociabil și extrovertit, Octaviu are o personalitate extrem de plăcută și atrăgătoare. Apt să se adapteze în orice situație, se împrietenește rapid cu persoanele care sunt pe placul său și posedă numeroase calități. Este dotat cu o inteligență vie, analitică și critică. De natură jovială, lui Octaviu îi place să râdă și să îi distreze pe ceilalți deoarece pentru el, viața este un joc.

Însă, curiozitatea cu care este dotat și facilitatea cu care se adaptează în orice situație nu sunt mereu în avantajul său. Nu este pregătit pentru a face față unei lupte în viață, se lasă ușor dezarmat în fața dificultăților vieții, nu este capabil să lupte cu toate forțele.


Copil, Octaviu este vesel, șmecher, comunicativ, afectuos, nu este atât de interesat de realitate, ci mai degrabă de plăcerile simple ale vieții. Părinții trebuie să se străduiască să îi ofere o educație strictă, să îi impună anumite limite încă de la o vârstă fragedă deoarece riscă să fie extrem de dezorganizat. Are tendința de a începe o mulțime de lucruri și să nu termine niciunul ceea ce îi irită pe părinții săi. Părinții trebuie să îl încurajeze să învețe măcar două limbi străine deoarece are înclinație pentru limbile străine. Pentru Octaviu munca este cel mai adesea o corvoadă.


Îi place să vorbească, să cânte și să se distreze. Îi place să se facă remarcat, are oroare de singurătate, nu suportă să fie singur, trebuie să fie mereu încurajat de familie sau de prieteni. Adept al jocurilor, va căuta, înainte de toate, facilitatea. Rapid, suplu, alert, se pricepe de minune să manevreze creioanele, foarfecile, pixul, se va pricepe de minune la lucrul manual dar și la dans.

Din punct de vedere sentimental nu este caracterizat de fidelitate însă farmecul său nu le va lăsa indiferente pe reprezentantele sexului frumos. Senzual, senzitiv, Octaviu este un epicurian și un seducător fără pereche care are un răspuns pentru absolut tot și toate. Poate deveni la vârsta adultă un profesor, animator, va fi atras de profesii în care va trebui să vorbească mult. De evitat la el sunt meseriile sedentare sau cele statice.

Lasă un răspuns