Etimologie- Penelope este un nume de origine greacă. În greaca veche, numele de penelops desemnează o specie de gâscă sălbatică. În greacă înseamnă și țesătoare.

Sărbătoare- 18 august

Penelope este o fire foarte muncitoare, este dinamică și ambițioasă și reușește mereu tot ce își propune. Dotată cu o intuiție infailibilă, știe ce să facă prima dată și prima lor judecată nu le înșeală aproape niciodată.

Este însă total nesupusă și are cel mai puternic caracter. Detestă ca cineva să îi spună ceea ce să facă, nu suportă să i se critice conduita sau modul lor de viață.

Penelope este dotată cu un simț practic și este capabilă să aibă singură grijă de ea. Deci este foarte autonomă și știe cum să își păstreze independența.

Penelope este curioasă și inteligentă, este în același timp creativă, imaginativă și dă dovadă și de simț artistic.

Inspirată și pasionată, simte mereu nevoia de noi aventuri.

Penelope este foarte afectivă și uneori deconcertantă deoarece este destul de secretă și de introvertită. Asta nu o împiedică însă, atunci când circumstanțele o permit sau când simte că poate să aibă încredere, să comunice și să se simtă în largul său.

Poate să fie atât solitară, cât și sălbatică, poate să fugă de lume și să se izoleze în turnul său de fildeș,  apoi poate să fie împinsă de curiozitate sau stimulată de mediul din jur și să se deschidă foarte tare pentru cei din jur.

În orice caz, este o persoană destul de misterioasă și de inaccesibilă și uneori este destul de greu să o abordezi sa chiar să o înțelegi. Dotată cu o inteligență eclectică, Penelope dă dovadă de un spirit critic, cinic chiar, dar și de o fascinație pentru irațional.

Adoră să se exprime, să facă schimburi de idei și să comunice în diferite feluri. Simte nevoia să scrie, să vorbească și să cânte. De altfel, curiozitatea de care dă dovadă o ajută să evolueze cel mai mult în viață și în carieră.

Viața sa sentimentală nu este una simplă, deoarece poate să aibă unele secrete intime, chiar dacă uneori poate să fie foarte vorbăreață. va prefera să fie descoperită sau să se ghicească ceea ce vrea sau ce simte, un lucru ce va duce la unele decepții.

Va avea nevoie de o profesie unde se va putea exprima din plin și va convinge lumea de talentele sale esențiale- vânzări, relații publice sau reprezentare.

Lasă un răspuns