Vrei să afli semnificația numelui Romeo? Semnificația numelui Romeo este de locuitor al Romei. Numele Romeo provine de la numele de origine latină Romanus și se traduce prin locuitor al Romei. Numeroase sunt mămicile care ar vrea să știe ce reprezintă numele Romeo deoarece vor să își boteze copilul cu acest nume.

Istoria prenumelui Romeo

Romeo este un prenume destul de vechi în Europa deoarece aparitia sa se pare că dateaza din anul 1900. De atunci, numai putin de 9348 de persoane poartă acest nume. Este un prenume relativ clasic. Și numeroși sunt băieții care îl poartă la ora actuală. În 201 a cunoscut cel mai mare succes, cu numai putn de 592 care îl poartă, în 2016, 367 de bebeluși au primit acest nume.

Chiar dacă posedă rădăcini latine, prenumele Romeo poate avea mai multe traduceri posibile. Toate elementele duc spre orașul Roma și la apartenența la orașul italian.

Apare pentru prima dată ca prenume în secolul XIV odată cu Romeo de Limoges (sau Sfântul Romeo). Acest călugăr decide să facă un pelerinaj pe pământ sfânt împreună cu o altă persoană pe nume Avertain. Din nefericire, cei doi bărbați mor răpuși de ciumă în Toscana. Mai apoi, prenumele de Romeo devine cunoscut datorită celebrei piese de teatru Romeo și Julieta, în secolul XVI.

Caracterul celor care poartă numele de Romeo

Romeo este o persoană caldă și iubitoare. Acest prenume este purtat de o perspană hipersensibilă, afectuoasă care are nevoie de tandrețe în permanență. În ciuda faptului că Romeo se simte în largul său în compania altor persoane, uneori este mult prea sensibil. Riscă să nu își ducă la bun sfârșit numeroasele obiective pe care și le stabilește.

Romeo este un mare sentimental. Atunci când își găsește sufletul pereche cu greu reușește să își stăpânească elanul, este extrem de fericit și entuziasmat. Este extrem de atent și grijuliu atât cu partenera sa de viață cât și cu prietenii săi. Are un temperament de visător. Îi place enorm să vagabondeze în imaginarul său fertil. Cu toate acestea, apreciază și un anumit confort material care îl va determina să își îndrepte atenția spre meserii plătite bine.

Cum este Romeo în copilărie?

Copil, lui Romeo nu îi place singurătatea și simte nevoia să facă parte dintr-un grup sudat. Apreciază activitățile colective. Uneori poate fi dependent de părinții săi. Părinții trebuie să îi permită să se întâlnească cât mai des cu prietenii săi deoarece are nevoie de compania lor. În egală măsură, părinții trebuie să îl învețe pe Romeo să se descurce de unul singur, ca să poată să își găsească echilibrul personal încă de la o vârstă fragedă.

Ce îi place lui Romeo?

Lui Romeo îi place puterea, îi place să dea ordine, să se afle într-o funcție de conducere. Face acest lucru deoarece este mai degrabă autoritar. Îi place să facă mișcare, adoră să fie în formă. Este destul de materialist. Fidelitatea este la Romeo o noțiune relativă însă este destul de volubil în legătură cu acest subiect și nu face întotdeauna ceea ce se laudă.

Lasă un răspuns