Ești curios să afli care este semnificația numelui Serghei? Serghei este un prenume masculin de origine latină, care și-a cam pierdut din popularitate în ultima perioadă. Dar, în 2021 are toate șansele să revină în forță. Semnul astrologic asociat prenumelui Serghei este Fecioara. Dacă vrei să afli semnificația numelui Serghei citește rândurile de mai jos.

Etimologia și semnificația numelui Serghei

Nume de semnificație obscură, Serghei scris latin semnifică nobil. Conform mai multor cercetări, în Roma Antică, este numele oferit copiilor care la naștere au avut o înaltă poziție în societate, au aparținut unor familii înstărite.

Mai există și o altă poveste asociată cu originea și etimologia numelui de Serghei. Există cercetători care sugerează faptul că Serghei, versiunea rusificată a latinescului servus, se traduce prin slujitor. Oricum ar fi, Serghei este un nume larg răspândit în întreaga lume. În Occident apare variantele de Sergio sau Serghie.

Istoria și caracterul prenumelui Serghei

Sfântul Serghie a fost inseparabil de prietenul său , sfântul Bachus (sau Vah) fiind și martirizat în prezența acestuia din urmă în Siria. După ce cei doi au refuzat să aducă ofrande lui Jupiter în prezența lui Galerius, au fost umiliți în mod public. Au fost îmbrăcați în haine de femei și au fost plimbați prin oraș.

Deschis, încrezător și sociabil, jovial, Serghei are o personalitate puternică: este simpatic, călduros și carismatic. Adaptabil, poate locui oriunde fără probleme de adaptare și caută societatea. Vorbăreț și comunicativ, posedă facilități de elocuțiune și de persuasiune. Este perspicace și un fin observator, este un senzual făcut pentru bucurie (în astrologie este cel mai adesea jupiterian).

Mulțumit de el însuși de cele mai multe ori, Serghei ar putea părea vanitos în ochii unora dacă nu ar fi atât de dezarmant, de naiv și de simpatic. Curios de tot ce îl înconjoară, principalul său defect este acela că nu analizează lucrurile în profunzime. Uneori se arată destul de superficial, este dușmanul eforturilor prelungite.

Serghei este o persoană zâmbitoare, pe care o remarcăm cu ușurință și de care ne atașăm extrem de ușor, fără probleme. El este cel care trebuie să profite din plin de toate atuurile sale excepționale pentru a reuși în viață. În momentul în care o persoană posedă astfel de capacități, trebuie să ținem cont și de riscuri, de reversul medaliei.

Semnificația numelui Serghei, cum este Serghei în copilărie?

Copil, Serghei este extrem de vorbăreț și are tendința să iubească joaca în defavoarea studiului. Cel mai adesea, munca pentru școală este pusă pe un plan secund chiar dacă părinții săi îl avertizează că nu face bine ceea ce face și că la un moment dat va avea de suferit din această cauză. În schimb, va avea premiul I la prietenie. Mai degrabă dezordonat, dezorganizat chiar, fantezia îl guvernează de cele mai multe ori. De cele mai multe ori, este cu capul în nori.

Ce îi place lui Serghei?

Pe lângă jocuri, distracție și alte plăceri umane, lui Serghei îi place să comunice și simte nevoia să se exprime. Apreciază activitățile de grup și este sensibil la nevoile anturajului din care face parte. Este un sentimental deosebit de plăcut: emotiv, tandru, sensibil și generos, dornic să se facă plăcut în fața tuturor. În schimb, uneori se dovedește a fi extrem de dezordonat, nu rezistă tentațiilor și, atunci când este implicat într-o relație ar putea da dovadă de o gelozie maladivă.

Serghei are un singur defect de-a lungul vieții, acela că nu este capabil să evalueze capacitățile adversarilor săi iar din această cauză uneori are de pierdut. Lupta intelectuală este importantă pentru Serghei și de aceea această slăbiciune, acest defect nu îi este deloc pe plac și va face tot ce în stă în putere să îl depășească.

Semnificația numelui Serghei, orientarea profesională

Este atras de toate profesiile comerciale în care contactul cu publicul este privilegiat, de profesiile care au legătură cu domeniul juridic, social sau comercial, medical, de profesiile legate de audiovizual sau de gastronomie.

Semnificația numelui Serghei în funcție de cifra numelui

Cifra lui Serghei este cifra 7, o cifră care ilustrează un simț care înclină spre spiritualitate, succes și înțelepciune. Cel care poartă acest nume este considerat a fi o persoană creativă și receptivă la tot ceea ce este nou. Curiozitatea este singurul lucru care l-ar putea afecta într-o oarecare măsură însă se poate lucra la acest aspect.

Celebrități care poartă numele de Serghei

Patru papi au purtat numele de Serghei de-a lungul vremii. Un patriarh al Moscovei, un patriarh din Constantinopole. Cineaștii Serguei Mikhailovitch Einstein, Serge Parajdanvov și Sergio Leone. Poetul Sergio Lima, cântareții Sergio Mendes și Serge Reggiani.

Lasă un răspuns