Etimologie- a fi puternic, a fi sanatos (latina)

Sarbatoare- 28 aprilie

Valeria este o persoana intuitiva care greseste foarte rar. Sensibilitatea sa este o sursa inepzuizabila pentru ea. Este originala si avangardista, debordand de energie, imaginatie si creativitate.

Valeria este curajoasa si voluntara, fiind intersata sau pasionata doar de lucrurile marete. Inima sa nu cunoaste ura sau invidia. Valeria este in pace cu sine insasi, dar si cu persoanele care o inconjoara.

Valeria are o energie debordanta si are o mica latura hiperactiva. Detesta lenea sau pasivitatea si simte mereu nevoia sa fie in miscare. Pentru a se simti vie, trebuie sa actioneze. Dar energia sa poate sa devina uneori cam agasanta.

Valeria este foarte carismatica, impresionand prin determinarea si vointa sa. Da foarte mult din ea , dar cere foarte mult in schimb, la randul sau. Dar atunci cand lucrurile nu ies asa cum trebuie sau cand cineva nu ii fac pe plac va fi foarte ranchiunoasa si va crea in jur o situatie foarte tensionata.

Valeria nu stie cum sa isi controleze mereu emotiile dar stie cum sa se ridice atunci cand este jos si cum sa reziste celor mai dificile situatii sau relatii. Reactiile sale pot sa para uneori cam exagerate dar reprezinta felul in care se apara. Se spune despre ea ca este cruda dar in realitate este felul sau de a se aparade atacurile pe care le considera personale.

Pentru a atrage barbatii, Valeria se foloseste de farmecul si de siguranta sa. Dar in relatiile cu barbatii nu accepta niciun compromis. Este foarte mandra si nu cedeaza deloc. Iar atunci cand este foarte indragostita, isi idealizeaza partenerul, astfel incat la final este foarte dezamagita.

Dar chiar daca este o persoana destul de dificila, Valeria poate sa invete din greselile sale si poate sa evolueze. Domeniul sentimental este esential, vital chiar pentru echilibrul sau dezvoltarea sa deplina. Dar aspiratiile sale afective sunt foarte inalte, utopiste chiar, foarte dificil de realizat.

Valeria va fi interesata de profesiile care sunt in legatura cu strainatatea sau cu domeniul social si uman. Dar si de tot ceea ce tine de domeniile avangardiste, legate de tehnici moderne sau de colectivitate.

Lasă un răspuns