Semnificația numelui Vlad se află în strânsă legătură cu semnificația numelui Vladimir, este o formă mult mai des întâlnită decât aceasta din urmă. Este un nume scurt și deosebit de ușor de reținut. Varianta feminină este Vladiana. Dacă vrei să afli semnificația numelui Vlad citește rândurile de mai jos.

Originea numelui Vlad

Numele de Vlad provine de la verbul vladati care se traduce prin a stăpâni, a conduce în limba slavă. Specialiștii mai presupun că numele Vlad ar mai proveni de la cuvântul Walther, care este un cuvânt asociat armatei. Terminația numelui Vladimir, despre care se spune că este în strânsă legătură cu numele de Vlad, mir, semnifică pace și ar putea fi asociată acestui nume.

Semnificația numelui Vlad

Vlad este o persoană tandră, sensibilă, idealistă, echilibrată, căreia îi place armonia. Inspirat și emotiv, este interesat de artă și de estetică, de tot ceea ce are legătură cu umanismul. Rezervat, Vlad simte nevoia să se simtă într-o atmosferă favorabilă pentru a comunica pe deplin. Este o persoană secretoasă, misterioasă, insesizabilă chiar. Are tact și știe să fie diplomat dacă este nevoie. Această hipersensibilitate este însoțită de o intuiție puternică care îi permite să sesizeze deosebit de rapid faptele sau persoanele.

Semnificația numelui Vlad, caracterul acestuia

Vlad este o persoană bună la suflet și altruistă și aceste calități au șansă să fie prezente de-a lungul întregii vieți la el, adevărate și pure. Nu este un bărbat exuberant, trebuie să faci eforturi pentru a-l cunoaște cât mai bine, pentru a-l descoperi deoarece posedă remarcabile calități umane.

Semnificația numelui Vlad, cum este în copilărie

Copil, Vlad este calm, blând, timid, își iubește enorm familia și simte nevoia să fie mereu înconjurat de o persoană pe care o iubește și îl iubește. Apreciază sentimentul de confort oferit de căminul familial. Este sensibil și gurmand, posedă încă de la o vârstă fragedă o intuiție puternică.

Ce îi place lui Vlad?

Lui Vlad îi plac legendele, poveștile, miturile și apreciază în mod special muzica. Drept urmare, părinții ar trebui să îl implice în cât mai multe activități artistice. Trebuie să îl responsabilizeze de mic, mai ales dacă este frate mai mare. Adult, Vlad este cooperant, colaborează bine la locul de muncă însă are uneori tendința de a fi pasiv, tendință la care mai are de muncă pentru a o depăși.

Dacă ești curios să afli semnificația numelui Vlad citește mai departe. Din punct de vedere sentimental Vlad este sensibil. Va avea nevoie de o parteneră excepțională, dotată cu valori similare lui. Este atras de tot ceea ce este original. Dacă este născut pe data de 4, 13, 22 sau 31 a lunii Vlad va fi mai degrabă interesat de domeniul tehnic. Dacă este născut pe data de 11, 2, 20 sau 29 a lunii, Vlad se va îndrepta mai degrabă spre științele umane.

Semnificația numelui Vlad. Vlad apreciază în egală măsură activitățile legate de călătorii și ar putea face carieră în turism sau în domeniul transporturilor. Bucătăria, gastronomia sau munca într-un hotel l-ar putea tenta în egală măsură precum și profesiile artistice sau cele care privilegiază contactul cu publicul.

Semnificația numelui Vlad în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Vlad este cifra 3. Această cifră reprezintă iluminarea și rigoarea. Purtătorii numelui de Vlad și persoanele ale căror nume sunt reprezentate de această cifră sunt cunoscute pentru faptul că îi ascultă și îi ajută pe cei din jur, sunt mereu dispuși să dea mână de ajutor celor care au nevoie de acest lucru.

Semnificația numelui Vlad. Care sunt celebritățile care poartă acest nume?

Doi mari prinți ai Kievului. A fost purtat de numai puțin de 30 de domni și boieri ai Țării Românești. Vlad Țepeș este unul din cei mai cunoscuți purtători ai acestui nume. Vlad Miriță este un cântăreț contemporan ce poartă acest nume.

Alte celebrități care poartă/au purtat numele de Vlad:
– Vlad I al Valahiei, un domn al Țării Românești din secolul XV, poreclit Uzurpatorul;
-Vlad al II-lea Dracul, domn al Țării Românești din secolul XV;
-Vlad al III-lea Tepeș, domn al Țării Românești din secolul XV;
– Vladimir, celebrul print al Serbiei între anii 831 și 850;
– Vladimir cel Mare, Marele Prinț al Kievului între anii 980-1015;
-Vladimir Putin, actualul președinte al Rusiei;

Vlad în diferite limbi: Vladislav”, „Vlado” sau „Ladsilav” (limbile bulgară, croată, cehă, sârbă, limbile slovaca și slovena), „László” sau „Laci” (în limba magiară), „Władysław”, „Władek” sau „Włodzisław” (în limba poloneză), „Vladan” (limbile cehă și slovacă).

Lasă un răspuns