Etimologie: casă nouă
Sărbătoare: 3 decembrie

Xavier poate părea o persoană rezervată, aparte, uneori ciudată sau derutantă. Independent în aparență, îi va fi destul de greu să supraviețuiască de unul singur și, va avea nevoie, pe plan afectiv, să poată conta pe cineva. Căminul, mediul familial, sunt extrem de importante pentru el și va face tot ce îi stă în putere pentru a avea parte de echilibru și de armonie. Îi place confortul și va avea nevoie de un suflet pereche care nu îi neglijează nici inima, nici bucătăria, nici cămășile. Din cauza numeroaselor sale slăbiciuni s-ar putea lăsa pradă unor accese de furie, explozii violente, scurte însă de temut.


Din punct de vedere profesional caută independența și uneori o anumită marginalitate. Important este să fie lăsat să facă ceea ce îi place, cum vrea și când vrea. Să nu te bazezi pe el atunci când un anumit subiect nu îl pasionează, nu va depune niciun efort în acest sens. Căutarea interioară, studiul psihologiei, al parapsihologiei și al religiei îi va satisface aptitudinea de a înțelege, de a analiza și de a-i lumina pe ceilalți.


Copil, Xavier se va simți în unele cazuri singur, chiar neînțeles, în ciuda farmecului și amabilității de care dă dovadă de cele mai multe ori. Oferă-i jocuri de societate sau o grădină zoologică în miniatură și se va simți capabil să construiască un roman. Xavier nu trebuie să se simtă intimidat de ceilalți deoarece nu va mai fi capabil să facă nimic. În camera sa, Xavier știe cu exactitate unde se află fiecare obiect în parte, chiar dacă nu este curățenie întotdeauna. Totul se petrece în capul său și universul viselor îl ajută de cele mai multe ori atunci când are probleme.


Xavier este un idealist, are nevoie să fie apreciat la justa sa valoare, simte nevoia să fie iubit și să i se spună acest lucru. Cu cât se va simți mai iubit și mai sprijinit, cu atât va da mai mult din el. Atmosfera conflictuală nu este pe placul său, cel mai bine se simte înconjurat de armonie, afecțiune și iubire.

Lasă un răspuns