Etimologie: apărătoare a umanității
Sărbătoare: 17 februarie


Secretoasă și rezervată, Alexia pare o persoană extrem de rezervată. Este o introvertită care tinde să pună și să își pună o mulțime de întrebări. Are o latură neliniștită și angoasată dar și o latură interesată de filozofie, metafizică și spiritual. Este adevărat că, mai mult decât alte persoane de vârsta sa, Alexia are simțul analizei. Posedă un anumit spirit critic, este interesată în egală măsură de științele exacte. Dacă nu se folosește de acest spirit critic într-o activitate spirituală, poate avea parte de stări depresive ceea ce nu este logic pentru o persoană hipersensibilă ca și ea.

Elitistă, Alexia își determină alegerile în funcție de afinitățile sale spirituale sau intelectuale. Pentru Alexia prietenia este sacră, urăște superficialitatea în orice domeniu al vieții. Cu toate acestea, tinde să fie o persoană singuratică. Posedă o intuiție puternică și are destul de des presentimente sau premoniții. Poate chiar să fie medium, s-ar pricepe foarte bine în acest domeniu. Caută să achiziționeze înțelepciunea. De o timiditate și de o emotivitate aproape maladive, nu este înarmată în fața dificultăților vieții. Fuge de înfruntările directe și se închide în sine la cel mai mic șoc.


Copil, Alexia este extrem de fragilă, mai ales pe plan emoțional, cel mai adesea este lipsită de vitalitate. Simbioza cu mediul său familial este necesară echilibrului său emoțional: o neînțelegere parentală ar putea avea efecte dezastruoase asupra împlinirii sale emoționale. Visătoare și angoasată, are tendința să pună încă de la o vârstă fragedă o mulțime de întrebări, la care părinții trebuie să răspundă de fiecare dată. Este o natură studioasă și austeră care este făcută pentru studii, asta în cazul în care blocajele afective nu îi apar în cale și îi schimbă planurile.
Alexiei îi plac secretele, liniștea și este atrasă în mod special de religie, ezoterism, practic de orice subiect ieșit din comun și care îi satisface nevoia de minunat. Din punct de vedere sentimental, Alexiei îi este destul de greu să își găsească sufletul pereche. Marginalitatea poate face parte din viața sa. Riscă să cunoască singurătatea, chiar dacă este vorba despre o singurătate în doi.

Lasă un răspuns