Etimologie: puternic, viril
Sarbatoare: 2 martie, 4 noiembrie

Simpatic, deschis și extrovertit, Charlie are o personalitate plăcută și atrăgătoare, este o persoană jovială și fermecătoare, extrem de apreciată în interiorul cercului de prieteni. În special apt de a se adapta oricărei situații, Charlie se dovedește a fi un imitator extrem de dotat. Poseda simțul observației și o inteligență vie, analitică și critică. Îi place să se distreze și să râdă deoarece, în unele situații viața este un joc pentru el. Însă facilitățile sale (curiozitatea și adaptarea) îl pot conduce în egală măsură spre dispersiune ceea ce, pe termen lung, riscă să îi fie prejudiciabil. Se lasă destul de ușor dezarmat de crizele existențiale.


Copil, Charlie se dovedește a fi comunicativ, afectuos și demonstrativ, mult mai interesat de principiul plăcerii decât de cel al realității. Părinții vor trebui, printr-o educație relativ strictă, să îl învețe noțiunea limitei, să îl structureze la maxim, pe el care este cel mai adesea un dezorganizat. Drept urmare, părinții trebuie să supravegheze îndeaproape aceste tendințe dar și tendința supărătoare de a nu duce la bun sfârșit ceea ce începe.


De favorizat la Charlie este învățarea limbilor străine precum și cântatul la un instrument muzical. Părinții trebuie să îi impună o anumită disciplină deoarece Charlie consideră că munca este o corvoadă ceea ce nu îl va ajuta deloc în viață.


Lui Charlie îi place să vorbească, să râdă, să cânte și să se distreze. Charlie apreciază atunci când este remarcat, nu este insensibil în fața publicului, societății și nu îi place să fie singur. Adept al jocurilor, va căuta în viață, înainte de toate, facilitatea. Rapid, suplu, alert, poate manevra foarte bine creioanele, foarfeca, orice unelte și se arată extrem de priceput în ale dansului. Din punct de vedere sentimental, nu este caracterizat de fidelitate însă farmecul său nu va lăsa nicio femeie indiferentă. Senzual, senzitiv, este un epicurian și se poate dovedi a fi un seducător care are un răspuns la toate.


Charlie ar putea fi atras de profesii în care orbitul este un element indispensabil (profesor, interpret, animator) sau profesii creative, aflate în strânsă legătură cu jocul.

Lasă un răspuns