Etimologie – respiratie, suflu, vanitate (evreiesc).
Sarbatoare – 5 August.

In Biblie, Abel este cel de-al doilea fiu al lui Adam si Eva. Abel a fost ucis din cauza invidiei de catre fratele sau Cain.

Abel are o personalitate puternica, este o persoana activa, energica si dinamica, curajoasa, cu un temperament pasional. Adaptabil si maleabil in aparenta, Abel stie sa isi puna in valoare drepturile si ideile cu blandete. In unele situatii, unii din purtatorii acestui prenume se arata de-a dreptul machiavelici. O mana de fier intr-o manusa de matase. Abel are de-a lungul vietii o multime de proiecte, idei marete, tot ceea ce mai trebuie este sa fie capabil sa le materializeze pe toate.

Abel este o persoana destul de nervoasa care face uneori adevarate crize emotionale. Cu toate acestea, in general, Abel este stimulat de dificultati, nu se lasa invins cu una cu doua. Simtul justitiei este extrem de bine dezvoltat la Abel, are adevarate reactii violente in fata nedreptatilor de tot felul. Nu ii este strain nimic din ceea ce este uman si poseda adesea un ideal fraternitar ceea ce il determina sa fie mereu interesat de aproapele sau sa se alature unor asociatii sau grupuri cu scop social sau politic. Abel este o persoana intuitiva chiar daca prefera sa afiseze un spirit logic. Poate sa oscileze de-a lungul vietii intre o posesivitate absoluta si un anumit altruism.

Copil fiind Abel este voluntar, un bun elev, muncitor, constiincios si activ. Uneori este mult prea perfectionist, maniac chiar, este obsedat de un domeniu anume si se arata extrem de nepasator sau indisciplinat in altul. Activitatile de grup trebuie sa fie favorizate in cazul lui Abel, acestea ii vor permite sa isi dezvolte simtul solidaritatii.

Abel este extrem de atasat de familia sa la care tine enorm si va face multe eforturi pentru a pastra armonia in sanul familiei si in relatia cu cei din anturajul sau. Abel este adeptul linistii si pacii chiar daca in unele cazuri se mai intampla sa declare unor persoane razboi daca se enerveaza. Abel este dotat cu simtul esteticului ceea ce il face sa fie extrem de interesat de arta. Abel are nevoie de o casa sau un apartament in care sa se simta confortabil, chiar el se va ocupa de decorarea acesteia.

Pe plan sentimental, lui Abel ii va fi destul de greu sa isi gaseasca partenera de viata potrivita deoarece este mereu in cautarea perfectiunii. Astfel, din cauza intransigentei sale, Abel risca sa treaca pe langa fericire fara sa isi dea seama. Daca nu este fericit, Abel va renunta la relatie fara sa clipeasca, este mult prea exigent.

In ceea ce priveste planul profesional, Abel are o multime de posibilitati, care mai de care mai tentanta: turism, marketing, ghid turistic, comert, o orientare artistica sau ceva aflat in stransa legatura cu domeniul estetic, cu bucataria, restaurarile sau gastronomia, o profesie in cadrul careia este nevoie de precizie. Abel, datorita personalitatii puternice cu care este dotat, se va descurca foarte bine intr-o functie de conducere.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns