Etimologie: nobila
Sarbatoare: 24 Decembrie

 

Adelina este departe de a avea o personalitate obisnuita. Chiar din contra. Dotata cu o serie de calitati cu care sunt inzestrati barbatii in mod normal, Adelina este o femeie energica, autoritara, curajul este principala sa calitate. Destul de egocentrica, Adelina este preocupata in primul rand de ea insasi, de propria sa afirmare. In unele situatii, datorita faptului ca este influentata de cifrele 1 si 8, Adelina se arata nelinistita, insa reuseste in cele din urma sa depaseasca problemele.

 

Daca cineva ii ghiceste latura mai sensibila, mai slaba, Adelina intra imediat in defensiva aratandu-si latura distanta, isi pune zambetul ironic pe buze. Acesta este felul in care Adelina se apara de probleme, prin ironie si raceala. Daca are o problema mai grava, Adelina se va inchide in sine, se va arata excentrica, in incercarea de a compensa aceasta lipsa. Chiar daca in aparenta Adelina pare sa aiba o natura interiorizata, cerebrala si analitica, in Adelina coexista si o tendinta materialista, concreta, aceasta dualitate conferindu-i Adelinei o personalitate puternica. Cu toate acestea, aceste doua influente sunt de fapt karmice si Adelina poate oscila in permanenta inntre aceste doua orientari de-a lungul vietii.

 

Astfel, intr-o anumita perioada a vietii la Adelina va predomina preocuparile materiale in timp ce in alta perioada, pe Adelina nu o vor interesa deloc banii, orietandu-se spre spiritualitate si abstract. Oricum ar fi, Adelina este o femeie activa, hotarata, rapida si nerabdatoare care va cauta inainte de toate puterea. De mic copil, Adelina poate avea un caracter dificil. Mai degraba dura decat susceptibila si intra destul de des in conflicte cu ceilalti copii.

 

Destul de geloasa, copilul Adelina are pretentia la exclusivitate, are tendinta sa fie extrem de geloasa pe fratii sau surorile mai mici. Este convinsa de faptul ca poate reusi in tot ceea ce isi propune, are incredere in fortele proprii, este ambitioasa si muncitoare, nu se lasa invinsa de orice obstacol ii iese in cale.

 

Parintii trebuie sa ii acorde o educatie stricta altfel o vor scapa din mana, nu este recomandat sa o rasfete. Simte nevoia sa isi admire parintii, acestia trebuie sa reprezinte un modul in viata pentru ea. Cel mai important pentru Adelina este tatal, acesta trebuie sa aiba o figura impunatoare deoarece Adelina nu suporta slabiciunile.

 

Visul sau, realizabil de altfel, este sa straluceasca, sa se faca cunoscuta, sa fie un exemplu pentru cei din jurul sau, vrea sa atinga culmile in toate domeniile in care activeaza. Si, pentru a reusi acest lucru este capabila de orice sacrificiu. In ceea ce priveste relatiile de dragoste, Adelina simte nevoia sa isi admire partenerul de viata, pentru ea este extrem de important statutul social al acestuia. Pe locul doi dupa statutul social vine inteligenta partenerului de viata.

 

Dar cum Adelinei ii place sa domine, va face acest lucru si in relatia de iubire. Adelina nu are vocatie de casnica, va fi stapana casei.

 

Adelina este in general atrasa de profesii aflate in stransa legatura cu afacerile (gestiune, finante, banci), activitati liberale sau independente, profesii legate de o notiune de putere (politie) sau de actiune (sport).

Lasă un răspuns