Etimologie- just, echitabil (araba)

Sarbatoare-  2 septembrie

 

Adil este o persoana cu un caracter foarte puternic, fiind departe de definitia de docil. Caracterizat printr-un spirit contradictoriu, se arata ranchiunos fata de parinti sau fata de cei din jur in cazul in care sunt prea dificili sau prea autoritari.

La varsta adulta, Adil este foarte determinat, dar si foarte obstinat. Iar sa il faci sa isi schimbe parerea este o veritabila misiune imposibila. Este destul de nervos, dar este foarte harnic, dovedind atunci cand este motivat, o ambitie fara pereche.

Emotiv si sensibil, isi stapaneste emotiile si sentimentele la perfectie. Pragmatic si dotat cu un spirit practic, Adil este eficient si practic atunci cand vine vorba despre domeniul sentimental.

Adil este foarte sincer si foarte direct si nu ii lipseste deloc farmecul sau magnetismul. Stie cum sa ia initiativa cu indrazneala si promptitudine si dificultatile il stimuleaza. Si chiar daca este animat de un spirit de cuceritor, stie cum sa ramana realist si pragmatic.

Domeniul profesional are o importanta capitala in ochii sai. Echilibrul si afirmarea propriei persoane depind foarte mult de acesta.

Adil adora simplitatea si naturalul si respinge tot ce este artificial. Apreciaza calmul si linistea si este foarte apropiat si atasat de natura. Este un barbat concret inainte de toate, fiind interesat de domeniul financiar, de siguranta si de confort.

Doua tendinte contradictorii sunt cele care personalitatea lui Adil- este vorba despre ponderatie si ambalare. Prima este cea care ii confera simtul datoriei si al reflexiei in timp ce a doua este cea care il expune la impulsivitate, accentuand latura sa psihica.

Daca Adil va reusi sa administreze aceasta dualitate, armonizand cele doua tendinte contradictorii, va reusi pana la urma sa ajunga la plenitudine si la o dezvoltare armonioasa.

In domeniul sentimental este dur si pur, dar in acelasi timp si sigur. Nu este nici sentimental, nici romantic, ci mai degraba mai brutal si mai neindemanatic uneori. Si totusi, in fata problemelor vietii va fi mereu acolo, putandu-te baza mereu pe el.

Nu ii este deloc frica de responsabilitati si se va simti cel mai bine in cadrul profesiilor unde isi poate exercita puterea.

Lasă un răspuns