Etimologie: aparator al umanitatii (greaca)

Sarbatoare: 22 aprilie

Alessandro este un baiat tandru si simpatic. Alessandro pune mare pret pe sentimente, pentru el sunt mai importanti ceilalti decat propria sa persoana. Stie sa se arate zambitor, amabil si serviabil cand situatia o cere. Este impresionabil si poseda o mare imaginatie. Insa, in cazul in care cineva il raneste, Alessandro se inchide in sine, nu mai vrea sa vada pe nimeni, nu mai vrea sa vorbeasca cu nimeni. Alessandro prefera sa se refugieze in lumea sa imaginara, bogata si fertila.

Alessandro simte in mod constant nevoia de a face o schimbare in viata. Astfel, este capabil sa treaca cu o deosebita usurinta de la fazele de rutina in cadrul carora va incerca sa faca ordine in propria viata si faze de schimbare in cadrul carora va pune totul la indoiala si nu va suporta absolut niciun fel de constrangere.

Lui Alessandro ii place sa seduca si rezista destul de greu tentatiilor, mai ales daca se afla intr-o relatie de lunga durata. De cele mai mult ori lui Alessandro i se intampla sa nu isi respecte rezolutiile facute la inceput de an insa acest lucru nu il afecteaza in nicun fel.

Alessandro este un barbat tulburat, persoanele din jurul sau nu stiu cum sa se comporte cu el uneori. Copil, Alessandro este hipersensibil, hipernervos, simte nevoia de protectie si de iubire. Este important ca parintii sai sa ii ofere aceasta iubire si protectie de care are atata nevoie, sa ii fie alaturi cand are nevoie si sa ii impuna anumite limite pe care nu trebuie sa le depaseasca. O educatie afectuoasa insa ferma este necesara in cazul lui Alessandro. Parintii trebuie sa il implice in activitati de exterior care sa ii permita sa isi dezvolte solidaritatea si simtul colectivitatii.

Chiar daca este o persoana mai fantezista, Alessandro apreciaza ordinea si stabilitatea. Iubeste natura, oamenii si animalele ceea ce il determina sa se alature unor grupuri sau asociatii care impartasesc aceleasi idealuri cu el.  Alessandro este un sentimental insa ii este uneori mai greu sa isi exprime sentimentele.

Alessandro isi va cauta o profesie in cadrul careia sa se simta util.

Lasă un răspuns