Etimologie: Aparatoarea, protectoarea umanitatii (greaca).
Sarbatoare: 20 Martie.

 

Alexandra provine din grecescul Aleksandros, un nume de origine greaca care inseamna protector, aparator al oamenilor. In mitologia greaca, Alexandra era porecla zeitei Hera care era protectoarea casniciilor, regina oamenilor si a zeilor.

 

Alexandra este o femeie de caracter, are o personalitate puternica, este o persoana ambitioasa, curajoasa, nerabdatoare, autoritara chiar. Dotata cu o serie de calitati atribuite in mod normal barbatilor, Alexandra este onesta, orgolioasa, incapatanata si loiala. Stie sa profite din plin de fiecare oportunitate care ii apare in cale. Tactul, toleranta, pasivitatea, slabiciunea sunt niste cuvinte care nu exista in vocabularul femeilor ce poarta numele de Alexandra.

 

In situatiile mai delicate, Alexandra incearca din rasputeri sa isi ascunda emotivitatea si snesibilitatea. In cazul unei crize afective sau in fata unei rivale, Alexandra are tendinta sa se inchida in sine. Chiar daca este o persoana materialista, preocupata in mod constant de bani, Alexandra este o persoana generoasa si afectuoasa, capabila sa se sacrifice in orice moment pentru persoanele dragi.

 

Parinti, nu va speriati de latura baietoasa a Alexandrei sau de caracterul sau. Sub o carapace de otel se ascunde o inima tandra, o nelinistita in cautare de securitate, de protectie. Insa acest lucru nu o impiedica pe Alexandra sa debordeze de energie, sa fie tiranica, geloasa si posesiva. Este posibil ca Alexandra sa faca din cand in cand crize violente de furie. Acesta este doar un mod de a-ti arata ca exista!

 

Alexandra este un copil sincer si onest care isi iubeste enorm parintii. Parintii ar trebui s-o lase sa isi gaseasca singura echilibrul si sa-i satisfaca spiritul de competitie prin practicarea unui sport. Muzica, pictura sau sculptura ar putea s-o motiveze enorm si sa-i satisfaca nevoia de senzatii tari.

 

Pasionala, Alexandra simte nevoia sa isi gaseasca rostul in viata. Este atrasa de realizarile concrete, solide si tangibile. Incearca sa reuseasca in viata prin forte proprii sau prin intermediul partenerului de viata care va trebui sa fie la inaltimea asteptarilor sale.

 

Fascinata de tot ce este ciudat, minunat, fantastic sau irational, Alexandra poate fi dotata cu darul clarviziunii. Viata sa sentimentala este dubla: stie ce isi doreste, are nevoie sa isi admire partenerul, simte nevoia sa fie protejata. Vai de femeile care se apropie periculos de tare de partenerul sau. Posesiva si geloasa, exigenta, Alexandra nu va fi deloc docila cu femeile care ii fac ochi dulci partenerului sau.

 

Alexandra nu are vocatie de casnica, va fi tentata de urmatoarele orientari: tot ce tine de domeniul banilor sau afacerilor (banca, contabilitate, gestiune), carierele aflate in stransa legatura cu puterea (armata, politie, sport), carierele aflate in stransa legatura cu calatoriile si strainatatea, activitatile legate de audiovizual, jurnalism, care privilegiaza contactul cu publicul, domeniul social (justitie) sau medical, activitatile in care isi poate pune in valoare intuitia sau inspiratia (activitati artistice, parapsihologice)

 

Alexandra este o mare cheltuitoare de bani, nu ezita sa cheltuie banii in beneficiul propriu. Insa, cand este nevoie, Alexandra stie sa faca si economii fara probleme.

25 COMENTARII

 1. Fetei mele i-am pus numele Alexandra, un nume foarte frumos

 2. M-am îndrăgostit de o Alexandra, acum recent. Nu o cunosc prea bine, însă din cât știu și/sau mi-am dat seama, se regăseste in caracteristicele prezentate…

 3. Sunt Alexandra si chiar ma regasesc in descrierea de mai sus!

 4. Interesant cate poti afla despre cineva pornind doar de la un nume. Ma regasesc in randurile de mai sus si sunt fascinata de faptul ca cineva, care nu ma cunoaste personal, ma cunoaste atat de bine doar stiindu-mi numele 🙂

 5. Chiar ma regasesc in tot ce scria, imi place asta! Ador contul asta! Hehe! =3

 6. Sunt şi eu Alexandra este foarte drept ce scrie mai sus aş fi dorit sa şi scrie şi ce baiat cu ce caracteristici sau cu ce nume se potriveşte alexandra

 7. PE MINE MA CHEAMĂ ALEXANDRA ȘI ACESTE LUCRURI MA DEFINESC!!

 8. Ma cheama Alexandra si chiar am un caracter de baiat si am o carapace de otel si tot ce scrie mai sus.Sunt uimita de faptul ca un site te poate descrie doar stiinduti numele!

 9. Am cunoscut și eu pe fata cu numele Alexandra și e așa cum scrie ,No cunosc de mult timp dar pot să zic e adevărat!

 10. salut sunt Alexandra si vreau sa spun ca tot ceea ce scrie mai sus este adevarat
  Wow !!! Mi-a placut foarte mult. Merci !

 11. salut sunt Alexandra si vreau sa spun ca tot ce scrie aici este adevarat
  Wow!!! Cool!!! Merci mult pentu ceea ce-ai scris !
  Este incredibil ,pe alte pagini web asa ceva nu gasesti

 12. salut sunt Alexandra si vreau sa spun ca tot ce scrie aici este adevarat
  Wow!!! Cool!!! Merci mult pentu ceea ce-ai scris !
  Este incredibil ,pe alte pagini web asa ceva nu gasesti/

 13. Sunt Alexandra si tot ce este despre numele meu este adevărat🙂Acum chiar pot sa spun ca ma mîndresc cu numele meu🙂.

 14. bună sunt roxi și nu știu ce se întâmplă, dar mă mândresc cu numele de alexadra, deși nu mă chiamă alexandra, eu sunt o alexandra, pentru că ce este scrys mai sus mă definește perfect, deci asta inseamnă cu sunt o alexandra, nu-i așa ? deși mă cheamă roxy.

Lasă un răspuns