Etimologie: cel care sare in ajutor, luptator, razboinic

Sarbatoare: 12 decembrie/20 august

Alexandru este un barbat curajos, energic si viril, sever. Sub aparenta duritatii si a unui aer cuceritor se ascunde o sensibilitate pe care se straduieste sa o stapaneasca precum si un seducator fara pereche. Timid si nelinistit, Alexandru se indoieste de capacitatile sale insa este dotat cu o vointa puternica. Evolueaza cu o usurinta naturala, se adapteaza rapid, este strict, detesta flatarile si minciunile.

Capabil de crize violente cand ceva nu este pe placul sau, Alexandru isi stapaneste cu greu furia. Materialist, Alexandru are simtul afacerilor. Teoriile il intereseaza doar atunci cand sunt aplicate. Nerabdator, este eficient, rapid si are nevoie de exercitii fizice pentru a se pastra in forma si pentru a-si tine in frau agresivitatea.

Copil, Alexandru este destul de fragil. Emotivitatea sa se va manifesta in cadrul unor crize de furie. La scoala, Alexandru prefera domeniile concrete: fizica-chimia, stiintele si sportul la care va excela. Bricolajul este activitatea sa preferata.

Lui Alexandru ii place contactul cu oamenii, ii place sa fie inconjurat de prieteni si poate fi extrem de convingator cand vrea. Pune mare pret pe libertatea sa precum si pe placerile oferite de aceasta lume. Este un barbat cuceritor si nerabdator. Sentimentele sale sunt pasionale si arzatoare. Simte nevoia sa aiba o comunicare profunda cu partenera de viata. Increderea, respectul, autenticitatea si libertatea sunt valori indispensabile in viata sa de cuplu.

Facut pentru a reusi in tot ce isi propune, in sfera materiala in special, Alexandru va fi atras de o meserie in care actiunea si calatoriile sunt prezente (sport, vanzari, sofer), de o cariera de tehnician, in domeniul bancar, de o profesie in care comunicarea este importanta (jurnalist, conferentiar), de o meserie din invatamant sau comert. Insa, semnificatia numelui Alexandru ne arata ca in cadrul meseriei alese, nerbadarea sa va fi un veritabil handicap…

3 COMENTARII

  1. […] Alexandru. Un nume cu o aura particulara datorita lui Alexandru cel Mare. Un nume care a mai fost purtat insa si de peste 30 de regi si imparati din lume dar si 8 papi. Numerosi sfinti au si ei acest nume. Cei cu numele de Alexandru au calitati de lider, sunt de incredere, sunt simpatici si voluntari. Este facut pentru a comunica si are o forta de convingere minunata. […]

LĂSAȚI UN MESAJ