Etimologie- a proteja (greaca)

Sarbatoare- 17 februarie

Alexis este mandru, energic si extrem de ambitios. Aptitudinile sale ii permit sa fie ambitios si il indruma atunci cand vine vorba despre a comanda, dirija sau a-si asuma unele roluri de sef.

Detesta minciunile si linguseala, dar si injustitiile. Este curajos si intrerpinzator, dar si nerabdator uneori. Viata materiala este foarte importanta pentru el. Vrea sa isi cladeasca propriul destin, dar trebuie sa depuna anumite eforturi pentru ca impulsivitatea sa nu ii puna cumva piedici.

Alexis este o persoana foarte independenta, care are nevoie de un mediu familial stabil si de cele mai solide relatii amoroase pentru a se putea dezvolta asa cum trebuie. Adora sa fie singur din cand in cand pentru a-si acorda clipe de calm si de meditatie.

Alexis este in acelasi timp o persoana foarte inteligenta, care da dovada de un rationament matematic in orice situatie din viata sa. Alexis adora sa invete si este deschis inspre orice forma de cunoastere. Adora puterea si reusitele, dar trebuie sa aiba grija ca intimitatea sa nu ii puna piedici cumva.

Are un simt al datoriei extrem de bine dezvoltat si adora sa ii ajute pe cei din jur. Teama zilei de maine si nevoia de siguranta il fac sa fie un muncitor meticulos care nu ia nimic in deradere. Este exigent, nu iubeste nici neprevazutul, nici lururile care il fac sa isi piarda timpul. Va face in asa fel incat sa isi organizeze viata far piedici si fara deranjamente.

In ceea ce priveste domeniul afectiv, Alexis se arata aici foarte autoritar, pasional si posesiv. Va trebui sa ai mare grija atunci cand face crize de gelozie. Nu stie mereu cum sa isi exprime nevoia de afectiune si este uneori extrem de sensibil. In plus, vrea sa fie mereu pe placul celor din jur.

Alexis este deci extrem de ambitios, arivist chiar, uneori. Este autodidact si va fi tentat uneori de lucruri legate de onoare. Se va descurca cel mai bine in domenii precum afacerile, dar si in cele in care va putea sa isi exercite puterea. Dar toate profesiile independente si creative vor fi pe placul sau.

Lasă un răspuns