Etimologie: nobila (germanica).
Sarbatoare: 20 Octombrie.

 

Prenumele de Alina este unul din cele mai populare de la noi din tara avand o puternica incarcatura nobiliara. Despre prenumele Alina se spune ca provine de la verbul a alina. Prenumele este format din litere active, energice, de aceea, cele care poarta numele de Alina sunt femei energice si dinamice.

 

Curajoase si autoritare, cu un caracter coleric, purtatoarele numelui de Alina sunt femei puternice. Alina reuseste sa se impuna mereu. Increzatoare in propriile forte, Alina isi materializeaza toate ideile si visurile. Alina are o vointa de fier de aceea, va reusi sa duca la bun sfarsit tot ce isi propune. Nu sta nicio clipa locului, este activa si dinamica.

 

Cu toate acestea, rezultatele nu sunt mereu la inaltimea asteptarilor deoarece Alina este o persoana dezordonata. Alina este o persoana curioasa, trece rapid de la un subiect la altul, fara sa traga concluziile. Ii plac schimbarile, nu ii place rutina, monotonia. Adora libertatea si este o feminista convinsa: pentru Alina, emanciparea feminina nu este un cuvant rostit degeaba. Are o pofta de viata incredibila, este o seducatoare innascuta. Este simpatica si gurmanda, detine arta convingerii, pentru ea viata este mereu frumoasa, nu se lasa niciodata coplestita de gandurile negre.

 

De mic copil, Alina are nevoie de o educatie stricta, de repere stabile deoarece are tendinta de a-si impune propriul punct de vedere si sa devina un copil capricios, gelos si posesiv. Parintii ar trebui sa ii inoculeze inca de la o varsta frageda notiunea de impartire, sa ii dezvolte sociabilitatea pentru ca risca ca la varsta adulta sa devina egocentrica. Alina are un spirit critic si analitic.

 

Alinei ii place sa fie admirata, sa seduca, sa ii impresioneze pe cei din anturajul sau. De aceea, Alina acorda o atentie sporita aspectului sau fizic si poarta de fiecare data haine alese cu atentie, cu bun gust dar si cele mai scumpe bijuterii. Pentru Alina, statutul social al partenerului sau de viata este extrem de important, vrea ca acesta sa fie bogat, sa nu aiba parte de lipsuri.

 

Viseaza inca de mica sa isi fondeze o familie, sa aiba copii, viata sentimentala este extrem de importanta pentru ea. Viseaza sa aiba un camin calduros si confortabil, sa fie ea stapana casei, cea care ia absolut toate deciziile, calitate care spera sa fie apreciata de partenerul sau de viata. Alinei ii place aventura, calatoriile si schimbarile.

 

Profesiile aflate in stransa legatura cu cifrele ar putea sa o atraga pe Alina mai ales daca este nascuta in zilele de 8, 17 sau 26 sau daca are cifra destinului 8 (contabilitate, gestiune, banca, afaceri, comert), profesii care necesita mobilitatea in special daca sunt nascute in zilele de 5, 14 sau 23 sau are cifra destinului 5. Alte profesii potrivite pentru femeia ce poarta numele de Alina – domeniul medical sau paramedical mai ales daca este nascuta in zilele de 6, 15 sau 24 sau daca are cifra destinului 6, profesiile cu un caracter creativ, in stransa legatura cu domeniul esteticii (arhitectura, decoratiuni interioare, sculptura, croitorie sau coafura).

Lasă un răspuns