Etimologie: lipsita de griji, muncitoare

Sarbatoare: 5 ianuarie

 

Amalia este o femeie dinamica, joviala, simpatica, calduroasa si ospitaliera. Este originala, interesata de subiecte diverse, atat pe plan creativ cat si intelectual sau pur si simplu ludic. Cu toate acestea, deoarece este o persoana sensibila, Amalia poate parea la prima vedere o persoana rezervata, neincrezatoare, inhibata chiar. Adevarata sa natura este autoritara si voluntara.

 

In functie de situatie, Amalia este fie inchisa in sine, fie vorbareata, nu este intotdeauna usor sa ii ghicesti adevarata personalitate. Mandra, Amalia este dornica sa se implineasca din punct de vedere personal si profesional, sa isi conduca propria viata. Amalia este o persoana critica, cinica si analitica. Copil, Amalia este capabila sa se adapteze in orice situatie, este rapida, vesela, preocupata mai mult de joaca si distractie decat de scoala. Detesta sa fie pe locul doi si face adevarate crize de furie in momentul in care se simte neglijata. Pasionata de arta, parintii ar trebui sa ii dezvolte darul din acest domeniu deoarece, in momentul in care este motivata, amalia este capabila sa dea totul din ea.

 

Amaliei ii place sa comunice, sa se exprime, sa creeze, sa se distreze. Jocurile nu o lasa deloc indiferenta. Originala, Amalia este interesata de moda. Vrea sa fie remarcata de cei din jurul sau. De aceea, este interesata de o pozitie intelectuala. In dragoste, Amalia este o persoana timida care se refugiaza in gradina sa secreta in momentul in care este ranita. Aceasta atitudine risca sa il induca in eroare pe un eventual partener de viata.

 

Amalia se va orienta spre profesii in cadrul carora expresia orala este privilegiata (invatamant, comert, teatru, cinema) sau spre profesii din domeniul tehnic deoarece acesta din urma ii suscita interesul inca de pe bancile scolii. Nici profesiile liberale nu o lasa indiferenta.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns