Etimologie – viclean, binevoitor, tandru

Sarbatoare – 19 septembrie

Sub o aparenta glaciala, Amelia ascunde o sensibilitate si o emotivitate iesite din comun. Intuitia sa este deosebit de dezvoltata si se foloseste cu maiestrie de aceasta in raporturile sale umane. Mai degraba pasiva, uneori lenesa si adesea visatoare, Amelia stie sa ii asculte pe ceilalti. Este timida si se pricepe sa ii emotioneze pe ceilalti cu usurinta. Este discreta si pudica, chiar daca in unele cazuri pare distanta si rezervata. Iata de ce uneori Amelia este o veritabila enigma pentru persoanele din anturajul sau. Tinde astfel sa se protejeze deoarece se simte vulnerabila si sensibila. In cazul unor probleme afective, tinde sa se retraga in cochilia sa si poate trece chiar prin perioade de depresie. Cu toate acestea, Amelia stie sa dea dovada de curaj si de determinare atunci cand este sensibilizata de o cauza care o intereseaza, sociala cel mai adesea.

In realitate, Amelia este o persoana complexa deoarece se afla la mijloc intre doua vibratii opuse. Cele oferite de numarul 9 care ii confera o anumita spiritualitate, un interes pentru ceilalti si o incita sa faca parte din grupari si din asociatii cu aceleasi idealuri. Si cele oferite de numarul 7 care duc spre un anume scepticism, spre un egocentrism mai mult sau mai putin dezvoltat, o condamna cu alte cuvinte la singuratate.

Copil, Amelia este destul de manipulatoare si profita de inteligenta sa dezvoltata destul de precoce. Le va rezerva parintilor sai o multime de surprize, atat placute cat si mai putin placute. Este deseori lunatica. Pe de alta parte, Amelia are mare nevoie de afectiune si ii place tot ce tine de magic, de straniu si de fantastic.  Va adora povestile si basmele. In cazul unei deceptii va evada in vise. Parintii ar fi bine sa o orienteze spre vioara.

Amelia isi cultiva gradina secreta. Din punct de vedere sentimental,este atrasa de viata in doi. Stie sa dea sfaturi bune, este o buna prietena. Nu ii place singuratatea de aceea va fi rabdatoare cu persoana iubita.

Cand vine vorba de alegerea profesiei de viitor Amelia va fi tentata de domeniul social (medicina, drept) sau de domeniul comunicarii (audiovizual, cinema, teatru, muzica).

Lasă un răspuns