Etimologie– gratie (ebraica).

Sarbatoare-  26 iulie sau 9 septembrie

Despre numele Ana, unii sunt de parere ca provine de la un vechi nume ebraic, care inseamna gratie sau a avea mila, a binevoi.

Ana este o persoana care se gandeste foarte bine inainte de a face ceva, este intuitiva si planifica totul in cele mai mici detalii, nelasand nimic la voia intamplarii. Exigenta este cuvantul de ordine in tot ceea ce intreprinde. Dar si in relatiile cu cei care o inconjoara. Dar in ciuda laturii sale foarte cuminti si putin stricte uneori, Ana stie sa fie si cea mai originala. Este in cautarea continua a unei armonii si a linistii.

In domeniul profesional, Ana da dovada de perfectionism in tot ceea ce face si este sensibila atunci cand vine vorba despre arta sau despre estetica.

Ana este si o persoana foarte dinamica si foarte simpatica, deschisa mereu atunci cand vine vorba despre comunicare. Fetitele ce poarta acest nume pot parea unice si ciudate uneori, cultivandu-si propriul lor stil particular. Dar sunt si cele care degaja mereu o impresie de putere si de incredere in propriile forte. Chiar daca sunt uneori fragile si nu au  incredere ca fac mereu ceea ce trebuie.

Ana stie cum sa compenseze vulnerabilitatea sa prin facilitatea cu care se exprima. Cele care poarta acest nume sunt pline de viata, stiu cum sa ii seduca pe cei din jur, se adapteaza foarte usor oricarei situatii si stapanesc la perfectie arta convingerii.

Domeniul afectiv este foarte important atunci cand vine vorba despre domeniul lor personal chiar si profesional. Fetitele cu acest nume sunt si foarte descurcarete si malitioase si au un debit verbal incredibil. Spiritul lor plin de viata le ajuta sa invete foarte repede, dar devin la fel de repede lipsite de motivatie.

Domenille de care este interesata Ana– dansul, desenul, dar si limbile straine. Dar trebuie sa fie cat mai motivate atunci cand vine vorba despre stiudiu si constante in acelasi timp.

Ana este sensibila si plina de imaginatie si este mereu in cautarea contactului cu ceilalti. Prietenia este foarte importanta pentru ea si se teme de solitudine. Se va descurca cel mai bine in toate domeniile ce tin de comunicare, de convingere si de relatii publice.

2 COMENTARII

  1. Mulțumesc părinților pentru acest nume frumos ❤️!

Lasă un răspuns