Te afli aici deoarece vrei sa cunosti semnificatia numelui Anastasia, nu-i asa? Iata cateva randuri din care reiese semnificatia numelui Anastasia.

Etimologia numelui Anastasia

Anastasia inseamna inviere din moarte, eroic, de neoprit

Sarbatoare: 10 martie/ 15 aprilie

Istoria numelui Anastasia

Cei care vor sa afle semnificatia numelui Anastasia trebuie sa cunoasca si istoria acestuia. In secolul IV, Sfanta Anastasia a fost martirizata si condamnata la moarte sub ordinele lui Diocletian, in Iugoslavia. Sfanta Mucenita Anastasia a trait la Roma in perioada prigonirii crestinilor. Sfanta Anastasia a fost crescuta de catre Sfantul Hrisogon, acesta din urma fiind cel care s-a ingrijit ca tanara sa cunoasca inca de mic copil adevarata credinta. Sfanta Anastasia a ramas in sufletele a numerosi crestini datorita tariei de caracter de care a dat dovada inainte sa fie arsa si curajului cu care si-a infruntat calaii.

In inima Constantinopolului, o alta Anastasia, in secolul VI de aceasta data, il tulbura pe imparatul Iustinian care vrea sa se casatoreasca cu ea. Dorind sa se consacre in totalitate lui Dumnezeu, Anastasia calatoreste, se indeparteaza si infiinteaza o manastire la Alexandria. Gasita de oamenii lui Iustinian, reuseste sa scape in desert unde duce o viata de ermit in urmatorii 20 de ani.

Semnificatia numelui Anastasia

Flegmatica in aparenta, Anastasia este o fire calma si rezervata, distanta uneori. Anastasia este serioasa, timida, cinstita si constiincioasa. Poseda inalte calitati morale. Rabdatoare, stabila, disciplinata si ponderata, Anastasia este o femeie nelinistita care se indoieste de cele mai multe ori de capacitatile sale. Introvertita, Anastasiei nu ii este frica de singuratate, o prefera de cele mai multe ori. Lucrurile superficiale nu sunt pe placul sau, se ataseaza rapid de tot ce este profund si real. Din semnificatia numelui Anastasia aflam ca daca faci parte din cercul sau de prieteni inseamna ca Anastasia te considera o persoana demna de acest lucru.

Sensibila si emotiva, Anastasia isi ascunde aceste « defecte » in spatele unui aspect glacial. Stapanirea de sine este luata drept o dovada de insensibilitate. Cateodata, Anastasia are impresia ca nu este inteleasa de ceilalti. Este mandra si nu ii place sa isi arate vulnerabilitatea. Prefera sa actioneze de una singura decat sa le ceara celorlalti ajutorul. Semnificatia numelui Anastastia spune clar ca ea este rationala si pragmatica. Anastasia este o persoana cu picioarele pe pamant care se bazeaza mereu pe ratiune si logica. Muncitoare, Anastasia se dovedeste a fi uneori perfectionista, ordonata, economa si serioasa.

Copil, Anastasia este mult prea inteleapta si responsabila pentru varsta sa. Are simtul datoriei si isi va pastra cu gelozie gradina secreta. Chiar daca se dovedeste a fi o sora mai mare responsabila, Anastasia tine la camera sa, la cartile si obiectele sale personale.

Etimologia, originea si semnificatia numelui Anastasia

Uitandu-ne inapoi in istorie, aflam ca Anastasia inseamna inviere din moarte. Asta inseamna ca fetele ce poarta numele de Anastasia sunt eroice, de neoprit!

Apropiata de natura, Anastasiei ii place simplitatea, tot ce este natural, detesta artificialul. Este un suflet romantic, are un spirit caritabil si sensibil. Sexualitatea nu este primordiala in ochii sai.

In cariera, fetele cu nume Anastasia

Anastasia va fi atrasa de profesiile medicale, paramedicale, in raport cu dreptul, justitia si magistratura. Va fi interesata in egala masura si de profesii aflate in stransa legatura cu pamantul, florile, animalele si precizia.

Care este semnul astrologic al numelui Anastasia

Semnificatia numelui Anastasia inseamna sa cunosti absolut tot, inclusiv semnul astrologic corespondent. Semnul astrologic corespondent pentru Anastasia este Pesti. Nativii din acest semn astrologic se disting prin aparenta lor dependenta vis-a-vis de ceilalti. Sunt fragili din punct de vedere psihologic si au tendinta sa faca unele alegeri care nu sunt neaparat cele mai inspirate. Aceasta fragilitate este compensata de Anastasia si de Pesti printr-o creativitate incredibila.

De altfel, Anastasia poseda o notiune destul de moderata a realtatii. De aceea, viseele si imaginatia reprezinta ceva esential pentru viata sa de zi cu zi.
In prietenie, Pestii sunt fideli si prietenii stiu acest lucru, ca nu ii vor trada niciodata, ca orice secret este in siguranta la ei. Pestii si Anastasia sunt gata de orice doar sa isi ajute prietenii, chiar daca acest lucru presupune sacrificarea propriei fericiri. Atractia Aanastasiei pentru persoanele cu problemele este singurul lucru pe care i-l putem reprosa. Insa, avand un Peste in anturaj vei avea garantia ca vei avea parte de cateva experiente interesante.

Culoarea numelui Anastasia

Semnificatia numelui Anastasia presupune si cunoasterea culorii sale. Culoarea care o reprezinta cel mai bine pe Anastasia este rozul. Aceasta culoare reprezinta feminitatea in stare pura insa simbolizeaza in egala masura seductia, farmecul dar si romantismul. Toate nuantele de roz ii reflecta delicatetea si traduc in general o aparenta femeie-copil. Fericirea, voluptatea si alte situatii placute sunt astfel reprezentate de culoarea roz. Aceasta nuanta nu trebuie insa folosita in exces de Anastasia deoarece aceasta poseda propriul sau univers.

Care este piatra sa pretioasa?

Anastasia are ca piatra pretioasa malachitul, cunoscuta drept piatra optimismului. Aceasta piatra este cunoscuta pentru actiunea sa anti-poluanta. Actioneaza in mod eficient asupra mediului inconjurator si asupra electromagnetismului si blocheaza energiile negative. Aceasta piatra pretioasa este asociata cu cresterea si abundenta si afinitatea sa puternica pentru natura ii confera proprietati binefacatoare pentru corp si spirit. Malachitul permite purificarea inimii si stimularea vederii. Pe vremuri se folosea pentru a afla unele informatii din viitor si de a accede la alte lumi.

Lasă un răspuns