Etimologie: inviere din moarte

Sarbatoare: 10 martie/ 15 aprilie

 

Flegmatica in aparenta, Anastasia este o fire calma si rezervata, distanta uneori. Anastasia este serioasa, timida, cinstita si constiincioasa. Poseda inalte calitati morale. Rabdatoare, stabila, disciplinata si ponderata, Anastasia este o femeie nelinistita care se indoieste de cele mai multe ori de capacitatile sale. Introvertita, Anastasiei nu ii este frica de singuratate, o prefera de cele mai multe ori. Lucrurile superficiale nu sunt pe placul sau, se ataseaza rapid de tot ce este profund si real. Daca faci parte din cercul sau de prieteni inseamna ca Anastasia te considera o persoana demna de acest lucru.

 

Sensibila si emotiva, Anastasia isi ascunde aceste « defecte » in spatele unui aspect glacial. Stapanirea de sine este luata drept o dovada de insensibilitate. Cateodata, Anastasia are impresia ca nu este inteleasa de ceilalti. Este mandra si nu ii place sa isi arate vulnerabilitatea. Prefera sa actioneze de una singura decat sa le ceara celorlalti ajutorul. Rationala si pragmatica, Anastasia este o persoana cu picioarele pe pamant care se bazeaza mereu pe ratiune si logica. Muncitoare, Anastasia se dovedeste a fi uneori perfectionista, ordonata, economa si serioasa.

 

Copil, Anastasia este mult prea inteleapta si responsabila pentru varsta sa. Are simtul datoriei si isi va pastra cu gelozie gradina secreta. Chiar daca se dovedeste a fi o sora mai mare responsabila, Anastasia tine la camera sa, la cartile si obiectele sale personale.

 

Apropiata de natura, Anastasiei ii place simplitatea, tot ce este natural, detesta artificialul. Este un suflet romantic, are un spirit caritabil si sensibil. Sexualitatea nu este primordiala in ochii sai.

 

Anastasia va fi atrasa de profesiile medicale, paramedicale, in raport cu dreptul, justitia si magistratura. Va fi interesata in egala masura si de profesii aflate in stransa legatura cu pamantul, florile, animalele si precizia.

LĂSAȚI UN MESAJ