Etimologie – a avea mila, a binevoi

Sarbatoare –

Ancuta este o persoana atragatoare si placuta, fermecatoare, preocupata de parerea celorlati despre ea. Este capabila de eforturi considerabile doar ca echilibrul si armonia sa domneasca in jurul sau, atat pe plan personal cat si pe plan profesional. Preocupata de aspectul sau fizic si sensibila la domeniul estetic, Ancuta este cocheta si perfectionista, mereu preocupata de detalii. Punctul sau slab este sensibilitatea sa destul de mare care, adaugata la imaginatia si nervozitatea sa, ii provoaca anumite angoase uneori. Ancuta este o femeie sociabila care apreciaza placerile vietii si care comunica cu usurinta, folosindu-se in contactul cu ceilalti de farmec, diplomatie si umor.

Ancuta va depune toate eforturile necesare pentru a-si concretiza obiectivele, isi va dezvolta atuuri precum perfectionism, rabdare si simtul efortului insa nu va fi la adapost de probleme si crize de furie. In cazul in care ceva nu ii iese asa cum isi doreste, Ancuta se va refugia in in indolenta, indecizie, osciland intre mai multe orientari sau se va refugia intr-o relatie in cadrul careia partenerul va  compensa lipsurile sale.

Copil, Ancuta se arata deseori impresionabila, capricioasa, timida, hiperemotiva si dependenta de mediul familial. Parintii trebuie sa o invete sa fie autonoma, sa ii dea cat mai multe responsabilitati, datorii si sa o implice in activitati care sa o ajute sa se dezvolte frumos. Atentie, Ancuta are tendinta sa se folsoeasca de slabiciunile parintilor pentru a-si indeplini capriciile, sa profite de anumie situatii. Parintii nu trebuie sa ii sustina tendintele obsesive pentru  evita crizele de plans si de furie. Astfel nu o vor ajuta sa se maturizeze si sa inteleaga ca nu are un comportament normal. Ancuta va sti sa profite de micile probleme de sanatate sau de lipsa poftei de mancare pentru a atrage atentia asupra sa si sa beneficieze de afectiune.

Doua cazuri posibile: fie va fi casnica perfecta, fie va fugi de maternitate, devenind o femeie-copil, dependenta de ceilalti. Din punct de vedere profesional va fi atrasa de o profesie in care va putea lucra cu copiii sau de o profesie medicala, paramedicala sau legata de igiena.

Lasă un răspuns