Etimologie- curajos, viril (greaca)

Sarbatoare- 30 noiembrie

Derivat de la grecescul Andreas sau Andros si din prenumele francez, André, numele de Andrea este sinonim cu forta si curaj.

Andrea este un barbat voluntar, eficient si intreprinazator, activ si foarte curajos. Andrea este o persoana mandra si foarte independenta pe care te poti baza mereu. Are un simt al observatiei foarte bine dezvoltat si prefera mai bine sa actioneze decat sa vorbeasca aiurea.

Pudoarea sa si discretia de care da dovada se pare ca sunt cauzate de marea sensibilitate pe care o detine. Pentru cei din jur, Andrea este o persoana mereu prezenta si accesibila, disponibila si foarte calduroasa.

Andrea este cel mai bun prieten, cu care poti discuta lucruri serioase si cu care te poti distra foarte bine in acelasi timp. Dar datorita faptului ca are cea mai puternica personalitate, Andrea nu este usor de suportat.

Andrea este incapatanat, obstinat, are o latura obsesiva care il face sa avanseze si sa isi atinga obiectivele pe care si le-a fixat. Dar asta implica si abandonarea sau neglijarea celor din jur.

Andrea stie cum sa straluceasca, sa impresioneze si cum sa atraga atentia mereu asupra sa. Nu suporta insa mediocritatea si nu este facut pentru a fi subaltern. Nu suporta esecul, care il face sa devina nervos, acru si amar. Din fericire insa, stie cum sa observe oportunitatile si sa profite din plin de ele.

Daca Andrea este sedus de domeniul material si de cel al concretului, asta nu inseamna ca nu poate fi atras si de cel al spiritualului. Astfel ca apreciaza foarte mult perioadele de calm, de liniste si de solitudine pentru a medita sau a se imbogati din punct de dvedere intelectual.

In domeniul afectiv nu prea isi arata emotiile si sentimentele si se arata cel mai adesea misterios si de neatins. Este intuitiv, un fin psiholog, stie cum sa isi inteleaga partenera, dar el astepta sa fie ghicit sau inteles asa cum trebuie.

Andrea este foarte interesat de domeniul profesional, de profesiile liberale, de cele din domeniul administratiei sau al finantelor. Dar si de cel al modei sau luxului.

Lasă un răspuns