Te afli aici deoarece vrei sa afli semnificatia numelui Andrea? Atunci citeste randurile de mai jos.

Etimologia numelui Andreea

Andreea inseamna energica. Andreea inseamna curajoasa.

Conform etimologiei numelui, Andreea este energica si curajoasa

Sarbatoare: 30 noiembrie

Istoria numelui Andreea

Vrei sa cunosti semnificatia numelui Andreea? Atunci, inainte de toate, ar trebui sa cunosti istoria acestui nume. Apostol si martir al secolului 1, Sfantul Andrei a fost initial un discipol al lui Ioan Botezatorul. Mai apoi, cucerit de personalitatea lui Iisus Christos, i se alatura. Mai tarziu, i-l prezinta pe fratele sau Simon (viitorul Sf. Petru), pescar ca si el. Andrei pleaca in evanghelizarea Greciei unde a fost si crucificat pe o cruce in X.

Semnificatia numelui Andreea

Andreea este o personalitate complexa, ambigua chiar, datorita celor doua naturi antagoniste ale sale care se infrunta pe tot parcursul vietii: o latura masculina, activa, voluntara si autoritara, independena si egoista, avand tendinta sa domine totul si sa ocupe primul loc in orice situatie….si o latura feminina, pasiva, timida, dependenta si afectiva, altruista careia ii place sa isi ajute semenii. Acest amestec curios ii confera lui Andreea un caracter ciclotimic, entuziast, increzator si activ totodata. Starile sale de spirit sunt schimbatoare daca numele sau de familie incepe cu litera K, litera B sau litera T.

Andreea este curajoasa
Andreea este curajoasa

Andreea va avea parte de aceste ambivalente in copilarie in special. Ajunsa la varsta adulta, Andreea va fi capabila sa isi asume responsabilitatile. Parintii trebuie sa o stimuleze in permanenta pe Andreea, sa o incurajeze la scoala. Andreea va fi o excelenta sora mai mare. Are toate sansele sa evolueze si sa se realizeze in viata daca este inconjurata de dragoste si afectiune. Esecurile o demoralizeaza profund.

Etimologia, originea si semnificatia numelui Andreea

Rasfoind inapoi prin filele de istorie, aflam ca Andreea inseamna energie, curaj. Asta inseamna ca fetele ce poarta numele de Andreea sunt energice si extrem de curajoase!

Andreea este un lider absolut

Andreea este un lider absolut
Andreea este un lider absolut

Andreea adora sa ocupe pozitia de lider si sa fie inconjurata de prieteni. Este extrem de atenta cu persoanele dragi, este confidenta si sfatuitoarea perfecta. Din punct de vedere sentimental, Andreea este destul de secretoasa fapt ce ii determina pe multi sa o considere o persoana rece. Se multumeste destul de greu doar cu rolul de mama deoarece este o fire ambitioasa si se simte implinita doar cand este realizata si pe plan intelectual si social. In cuplu, ii place sa domine insa va gasi destul de greu un partener de viata care sa accepte sa fie dominat.

In cariera, numele Andreea

Andreea este autodidacta, ii place sa invete si sa se cultive. Profesiile liberale sunt ideale pentru ea deoarece este, inainte de toate, o fire independenta dar si un post de conducere. Este interesata si de stiintele umane.

Semnificatia numelui Andrea, semnul astrologic corespunzator

Andreea este un nume caracterizat de semnul astrologic Sagetator. Calduroasa, Andreea este o persoana careia ii place sa isi petreaca timpul cu persoanele dragi. Entuziasta si nerabdatoare, actioneaza de multe ori fara sa gandeasca, sub impulsul momentului. Fiind Sagetator, este o persoana cu picioarele pe Pamant. Diplomatia nu este punctul sau forte. Are tendinta sa adauge putin suspans adevarului pentru a-si condimenta cuvintele. Nu suporta sa i se dea sfaturi fara incetare. Una din cele mai mari calitati ale sale este capacitatea de a ierta.

Numerologie activa

Conform numerologiei active, Andreea este asociata cu numarul 7, simbol al serenitatii. Andreea este o femeie generoasa si lucida, incarnarea prieteniei ideale. Acest numar 7 scoate in egala masura nerabdarea sa si angoasele pe care incearca sa le tina ascunse de persoanele din jurul sau. Romantica fara pereche, Andreea este o persoana careia ii place sa isi petreaca timpul impreuna cu partenerul de viata, acest lucru o relaxeaza si o face fericita. Chiar daca este o persoana dinamica, nu acorda un interes major sportului, activitatii fizice. Prefera sa gateasca, sa incerce tot felul de retete noi si sa le propuna membrilor familiei sa guste ce a facut.

Economa, stie sa isi claseze prioritatile, stie care sunt cele mai importante cheltuieli lunare pentru a nu se lasa depasita sau surprinsa de evenimente. Numerologia sa denota in egala masura numeroasele oportunitati care ii apar in cale in domeniul profesional.

Care este culoarea lui Andreea?

Prenumele de Andreea este asociata culorii rosii, o culoare care denota bunatate, pasiune, putere si perseverenta, calitati care ii corespund perfect. Poate iubi passional si poate face lucruri inedite pentru partenerul sau de viata pentru a evita ca rutina sa se instaleze in relatia ei de cuplu. Aceasta culoare denota in egala masura agresivitatea sa in momentul in care are impresia ca este incatusata de evenimentele din viata ei.

Care este piatra sa pretioasa?

Cei care vor sa afle semnificatia numelui Andreea ar putea fi interesati in egala masura si de piatra sa pretioasa. Ei bine, piatra pretioasa pentru Andreea este ambra, o piatra dotata cu diferite virtuti terapeutice. Ambra descrie capacitatea sa de a-si calma anturajul si de a veghea asupra bunastarii lor.

Andreea adora sa ocupe pozitia de lider, sa fie inconjurata de prieteni. Este autodidacta, ii place sa invete si sa se cultive. De aceea, pofesiile liberale sunt ideale pentru ea deoarece este, inainte de toate, o fire independenta dar si un post de conducere i s-ar potrivi in egala masura.

Lasă un răspuns