Etimologia numelui Andrei

Numele Andrei inseamna curajos, viril (greaca).

Sarbatoare: 30 Noiembrie

Semnificatia numelui Andrei

Numele de Andrei are urmatoarea semnificatie – cea a facutului de ursit. Ce inseamna asta? In noapte de 30 Noimebrie fetele tinere, nemaritate, incearca sa isi gaseasca ursitul sau viitorul sot cu ajutorul unor mijloace magice.

Sf. Andrei a fost unul din cei 12 Apostoli ai Mantuitorului. Dupa ce a propovaduit ani de zile credinta crestina, Sf. Andrei a sfarsit ucis de necredinciosi, a fost rastignit pe cruce in forma de X, aceasta cruce fiind numita de atunci Crucea Sf. Andrei. Sf. Andrei a fost pentru toti crestinii un exemplu de curaj si de daruire, de izbanda si de curaj de lupta impotriva raului.

De origine greaca, numele de Andrei inseamna barbatie si este considerat patronul lupilor. Nativii care poarta numele de Andrei sunt dotati cu un al saselea simt, au capacitatea de a-i umi pe toti din jur cu intuitia lor.

Andrei este o persoana placuta, plina de farmec. Andrei isi va asuma absolut toate responsabilitatile fara probleme, atat pe cele din plan familial, cat si pe cele din plan profesional. Acest rol de responsabil ii va conferi un aer protector. Andrei este umarul pe care putem plange oricand. Se pricepe de minune sa dea sfaturi, este mereu alaturi de persoanele dragi cand au nevoie de el. Nu suporta atmosfera tensionata.

Andrei este preocupat de semenii sai

Andrei stie sa dea dovada de tact in orice situatie, de diplomatie si de galanterie, calitati absolut exceptionale, atat de rare in zilele noastre. Sociabil, Andrei este extrem de preocupat de semenii sai, incearca sa ii ajute ori de cate ori are ocazia. Din semnificatia numelui Andrei extragem informatia ca el nu este o persoana conformista si are tendinta sa abordeze lucrurile intr-o maniera cat se poate de originala. Simtul acut al justitiei il determina sa treaca adesea prin adevarate crize de furie, veritabile explozii. Intuitiv, perspicace, Andrei este un excelent observator, are un spirit analitic, simtul detaliilor. Andrei este un orgolios, un perfectionist si vointa sa depinde in general de motivatia sa.

Copil fiind, Andrei este un baiat agreabil, serviabil, extrem de preocupat de familia sa. Poate fi un frate mai mare remarcabil, afectuos si protectiv. Cand este mic, Andrei nu trebuie rasfatat, parintii trebuie sa-i insufle simtul responsabilitatii inca de mic copil.

Ce ii place lui Andrei?

Lui Andrei ii place sa seduca, detesta conflictele si agresivitatea. Perefctionist, Andrei are tendinta sa se focalizeze pe cele mai mici detalii, sa despice firul in patru. Are un gust pronuntat pentru ordine, curatenie, punctualitate. Senzual, Andrei este adeptul epicurianismului, este o persoana destul de sensibila. Din punct de vedere sentimental, Andrei este destul de exigent, detine arta manipularii, ceea ce ii permite sa obtina mereu ceea ce isi doreste.

Etimologia, originea si semnificatia numelui Andrei

Numele Andrei inseamna viril (greaca), curajos. Andrei este si viril si curajos deopotriva.

In cariera, baietii cu nume Andrei

In ceea ce priveste cariera, Andrei are mai multe posibilitati: domeniul socio-medical (paramedic, farmacist, nutritionist), domeniul justitiei (avocat, jurist, grefier), domeniile psihologiei sau parapsihologiei, domeniul artistic sau estetic. Daca viata nu ii permite sa isi aleaga meseria, aceasta va fi cu siguranta influentata de familie si se va putea indrepta spre meserii ce necesita precizia (bijutier, ceasornicar) sau o meserie aflata in stransa legatura cu bijuteriile, gastronomia sau calatoriile.

4 COMENTARII

  1. Cum faceti frate de deduceti toata nebunia asta?? Mai ales ca unele se potrivesc…

  2. Are mai mult de a face cu ocultismul si cu magia neagră influențată de demoni decât cu realitatea. Doar daca iei ca principiu in viata aceste lucruri vei fi limitat de ele, si te invarti in limitele lor. Sunt multe persoane care nu au numele acesta sau derivate ale lor si care zi de zi desfășoară calități si virtuții precum cele menționate. Faptul de a spune ce este si ce nu o persoană dupa nume, nu este decât încă o tendință de a încerca de a controla viata persoanelor , clasificândule dupa bunul gust al altora care vor sa guverneze. Prost daca crezi. Esti cine te dovedești a fi in infinitul univers si al infinității de posibilități.

Lasă un răspuns