Etimologie- gratie, gratioasa (ebraica)

Sarbatoare- 9 septembrie, 26 iulie

Aneta este o persoana foarte directa, independenta, care adora sa dirijeze lucrurile si care vrea sa placa mereu celor din jur.

Aneta are si o personalitate duala. Prezinta o tendinta de a fi autoritara si ambitioasa care o impinge sa actioneze si sa isi ia soarta in propriile maini fara se ocupe de cei din jur. Cealalta tendinta este mai pasiva, mai lenesa, mai concilianta si mai cooperanta, timida, impingand-o sa faca orice pentru a mentine pacea.

Acest lucru o va face sa treaca prin situatii paradoxale in viata sa. Daca este singura, se simt cel mai bine atunci cand comanda, dirijeaza, parand foarte orgolioasa, voluntara, oportunista si arogantea. In schimb, daca este sustinuta din punct de vedere afectiv, devine mai slaba, mai vulnerabila si gata sa accepte unele compromisuri.

Aneta este impulsiva, nerabdatoare, foarte emotiva si foarte capricioasa in acelasi timp. Este foarte generoasa, chiar daca nu stie mereu cum sa isi exprime sentimentele.

Aneta se va adapta foarte usor oricarei situatii si este o persoana foarte usor de inteles si de suportat. Dar nu inceteaza sa se intrebe daca este bine sau nu ceea ce face. Emotivitatea este punctul ei slab.

Aneta este foarte atrasa de domeniul stiintelor umaniste. Psihologia, pedagogia sau parapsihologia ii poate stinge setea de minunat si de magic. Stie cum sa ii ajute pe cei din jur, sa ii asculte si sa se ocupe de ei.

Viata sentimentala este foarte imporanta pentru Aneta. Va cauta cu orice pret sa isi gaseasca sufletul pereche. Este romantica si sentimentala si are tendinta de a favoriza viata afectiva in defavoarea celei profesionale. Dar din cauza aceasta nu va fi multumita pe deplin, deoarece are ambitii mai profesionale. Va trebui sa invete sa se aprecieze si sa nu se mai subestimeze, dar si sa nu mai depinda de cei din jur.

Aneta va vrea sa lucreze asociata cu cineva sau in cuplu. Afectivitatea reprezinta cea mai mare sustinere pentru ea. Vointa si reusitele sale depind cel mai adesea de circumstante si  mai ales de persoanele pe care le are alaturi de ea.

Lasă un răspuns