Etimologie- companion, prieten loial (Africana), pur (greaca), amabila (araba)

Sarbatoare- 21 ianuarie

Anisa este o persoana foarte sincera si generoasa care nu va ezita niciodata atunci cand trebuie sa ii ajute pe cei din jurul sau. Pentru cei din jurul sau, este cea mai pretioasa sursa de sfaturi si de liniste.

Dar pentru familia sa, este in stare sa abandoneze chiar totul. Are un optimism natural si o amabilitate care o ajuta in orice situatie, mai ales atunci cand vine vorba despre a crea o ambianta foarte frumoasa peste tot unde ajunge.

Anisa adora tot ce tine de schimbare si de noutate. Dar acestea sunt doar niste lucruri care mascheaza nemultumirea sa in numeroase domenii. Deoarece Anisa este o idealista.

Anisa este cea mai buna prietena care stie cum sa ii asculte pe cei din jur. Ii va aculta insa mereu si pe cei care simt nevoia sa fie ascultati. Este diplomata si o excelenta mediatoare deoarece dreptatea este cea mai importanta pentru ea.

Latura sa romantica este una foarte pronuntata si nu se va lasa cucerita decat de printul pe cal alb la care viseaza inca de pe cand era mica. Bunatatea sa este una sincera, la fel si devotamentul sau fidelitatea sa. Dar oricat de prietenoasa ar fi, va deveni foarte rea si ranchiunoasa atunci cand va fi tradata sau inselata.

Uneori, este destul de greu de inteles de cei din jurul sau, deoarece are un comportament care contravine obiceiurilor sale. Este o femeie determinata care nu se lasa descurajata de nimeni si de nimic. Dar chiar daca este in general, foarte activa si foarte dinamica, ajunge uneori sa fie extrem de pasiva si de lenesa.

Dar, va face orice, pentru a-si duce misiunile la bun sfarsit. Va recurge la orice tertip pentru asta, oricat de ireale ar fi visele sale. Combativitatea si entuziasmul sunt de invidiat la ea.

Romantismul sau ii va permite sa traiasca o relatie stabila. Dar ramane cu toate acestea o utopista, mai ales in relatia de cuplu.

Meseriile care corespund cel mai bine personalitatii sale sunt cele din domeniul justitiei, al stiintelor umaniste, medicinei sau invatamantului. Poate sa exerseze in acelasi timp si profesii liberale pentru a se bucura din plin de independenta sa. Dar se intereseaza si de cele din domeniul artistic si creativ.

Lasă un răspuns