Etimologie: fara pereche, fara egal, singular

Sarbatoare: 20 martie

 

Idealista, sensibila si emotiva, Anisia are tendinta, in fata unei atitudini ostile, sa se inchida in sine. Este curajoasa si determinata. Exista la Anisia un fel de dualitate, de personalitate dubla. Pe de o parte, Anisia este o femeie afectuoasa, simpatica, altruista si sensibila, extrovertita mai degraba (daca este nascuta in 2, 9, 11, 27 sau 29 a lunii), pe de alta parte Anisia este o femeie introvertita, neincrezatoare, prudenta, timida si discreta. Aceste doua tendinte nu sunt neaparat incompatibile insa fac din Anisia un personaj aparte.

 

Originala, pentru Anisia barierele sociale nu exista. De-a lungul vietii va trece prin perioade de pasivitate, de supunere in care va uita de sine. Copil, Anisia este extrem de fragila, impresionabila si tematoare. Are nevoie de o atmosfera afectiva si securizanta pentru a creste si a se dezvolta frumos. Parintii trebuie sa se asigure de faptul ca Anisia nu se refugiaza in vise. Muzica o va ajuta pe Anisia sa se dezvolte frumos, ii va satisface nevoile emotionale si senzoriale.

 

Anisia este interesata de tot ce este este iesit din comun, neobisnuit. Domeniul sentimental este esential echilibrului sau personal si aspiratiile afective, utopiste uneori, raman nerealizate. Anisia este o fire romantica si viseaza ca intr-o zi isi va face aparitia si printul sau pe cal alb. Senzuala, toleranta uneori, Anisia se simte pregatita sa se dedice trup si suflet partenerului de viata. Insa, in unele situatii, Anisia se arata intoleranta, exigenta si directiva ceea ce nu este pe placul unui partener de viata.

 

Anisia este atrasa de domeniul social si uman (invatatoare, profesoara, stiinte umane, drept, justitie, medicina sau alte profesii din acest domeniu). De asemenea, Anisia are inclinatii spre profesiile aflate in raport cu calatoriile sau cu tehnicile moderne, profesiile legate de colectivitate.

Lasă un răspuns