Etimologie – protectie divina

Sarbatoare – 21 aprilie

Anselmo este o persoana afectuoasa, sensibila si timida, blanda si emotiva. Este destul de greu de inteles datorita caracterului sau dificil. Aceste doua tendinte se opun in realitate. Una il determina pe Anselmo sa se afirme, sa straluceasca si vizeaza autoritatea si autonomia, alta il determina sa depinda de semenii sai, sa se supuna si sa coopereze. Ii va fi destul de greu sa armonizeze aceste doua tendinte si sa isi afirme personalitatea. In mod obisnuit timid, Anselmo este capabil sa treaca prin faze de furie sau agresivitate. Anselmo simte nevoia sa straluceasca in viata, sa conduca, sa fie admirat, de aceea, uneori, are tendinta sa fie vanitos insa exista cazuri in care pare si destul de neindemanatic.

Adevarul este ca, in unele situatii reuseste sa se ridice la inaltimea asteptarilor sale si celor din jur. Va incerca sa duca la bun sfarsit unele proiecte, mai usor sau mai greu de realizat. Insa daca soarta nu este de partea sa si nu ii ofera oportunitatile necesare Anselmo va cauta securitatea afectiva si financiara si va fi destul de dependent din punct de vedere afectiv de persoanele din jurul sau dar si de mediul in care traieste, mai dependent decat si-ar fi dorit. Este un nervos, un nerabdator, un curios, un inteligent. Voluntar, Anselmo isi urmeaza obeictivele cu curaj, tenacitate si incapatanare. Copilaria lui Anselmo nu este una tocmai usoara. Este posibil sa aiba probleme cu unul din parintii sai ceea ce va cauza numeroase tulburari in sufletul acestei fiinte sensibile. Deoarece are tendinta sa fie lenes parintii trebuie sa ii favorizeze autonomia si sa il lase sa faca ce activitati isi doreste.

Inclinatia pentru limbile straine este de cultivat. Temator si impresionabil, imaginatia ii joaca adesea feste, este posibil sa aiba cosmaruri si sa ii fie frica de intuneric cand este singur. Simte nevoie sa fie in siguranta din punct de vedere financiar, este extrem de atras de bani, de puterea pe care acestia i-o confera. In dragoste este ambivalent, adesea dependent de partenera sa de viata.

Ambitios, Anselmo va fi atras de profesii precum gestionar,  contabil, om de afaceri sau bancher.

Lasă un răspuns