Etimologie- floare (greaca), inestimabila (latina)

 Sarbatoare- 28 februarie

Antoaneta este o persoana destul de timida. Este sociabila si deschisa in fata celor din jur foarte rar. Este cerebrala si analizeaza tot ceea ce citeste, vede sau aude. Este atrasa de tot ceea ce este frumos si are un gust special pentru rafinament.

Antoaneta este foarte sensibila si interesata de arta care o emotioneaza profund. Literatura o fascineaza si ea. Astfel incat ca ar putea sa stea zile intregi doar sa citeasca.

Antoaneta simte nevoia sa primeasca foarte multa atentie. In caz contrar, se va inchide in sine. Este o fire atutentica si foarte directa, care spune direct ceea ce simte si nu trebuie sa o ia pe ocolite.

Uneori este autoritara, dar stie cum sa fie intelegatoare mereu. Se va simti cel mai bine in pozitia de lider al unui grup.

Antoaneta este o femeie foarte sensibila care poseda o gratie naturala si care da mereu impresia de echilibru si de armonie. Mai intai este destul de rezervata, secreta sau timida, dar vrea sa le fie mereu pe plac celor din jur. Se teme insa mereu ca va fi neinteleasa de cei din jur.

Antoaneta este foarte atasata de valorile familiale, sociale si afective si are oroare de violenta si de agresivitate. Este si o femeia rafinata, sensibila la lucrurile frumoase si la lux.

Vointa sa este foarte puternica, dar uneori este tinuta pe loc din cauza indoielilor si a ezitarilor. Cel mai adesea, caracterul sau prezinta doua tendinte opuse- poate sa fie interesata de lumea interioara, de reflexie sau de intelectualitate si spiritualitate sau sa fie pasionata de lecturi si noi cunostinte. Dar poate sa fie si mai prozaica si concreta si sa prefere actiunea.

Antoaneta apreciaza foarte tare grandoarea, frumusetea si va face in asa fel incat sa reuseasca mereu. Curajul nu ii lipseste atunci cand este motivata asa cum trebuie. Iubeste sa conduca atat in viata sentimentala, cat si in cea profesionala.

Barbatul vietii sale va trebui sa fie frumos, rafinat, inteligent si foarte devotat familiei.

Antoaneta va avea drept model unul din parinti atunci cand vine vorba despre meseria pe care si-o va alege. Dar este tentata si de lumea afacerilor sau a finantelor.

Lasă un răspuns