Etimologie: nepretuit, frumos, demn de lauda

Sarbatoare: 17 Ianuarie (Sfantul Antonie cel Mare).

Antonia este o femeie cu un caracter puternic. Asemeni reprezentantilor sexului masculin, Antonia este ambitioasa, curajoasa, nerabdatoare si autoritara. Simte nevoia sa se lupte, sa isi consume energia debordanta. Dotata cu o serie de calitati atribuite in mod obisnuit barbatilor, Antonia este directa, orgolioasa si incapatanata. Tactul, toleranta, pasivitatea, blandetea si slabiciunea ii sunt necunoscute. Cu toate acestea, Antonia este o persoana sensibila insa ascunde acest lucru. Chiar daca este materialista, Antonia este generoasa si capabila de sacrificiu.

Copil, Antonia este asemeni unui baiat insa, in strafundul sufletului sau, este o inima tandra care cauta, inainte de toate, afectiunea si siguranta. Insa acest lucru nu o impiedica sa fie extrem de energica, tiranica, geloasa si posesiva. Din cand in cand, Antonia face crize de furie violente. Este un copil sincer si direct care isi iubeste parintii cu pasiune. Parintii trebuie sa o lase sa isi gaseasca echilibrul si sa isi satisfaca spiritul de competitie prin intermediul unui sport. Muzica, sculptura si pictura ar putea sa o motiveze si sa isi satisfaca nevoia de senzatii tari.

Din semnificatia numelui Antonia putem deduce ca simte nevoia sa gaseasca un sens al vietii. Este atrasa de relatiile concrete, tangibile si solide. Isi doreste sa reuseasca in tot ce isi propune, prin propriile sale eforturi sau prin intermediul partenerului de viata. Posesiva si geloasa, exigenta, Antonia nu este deloc docila intr-o relatie, doar in cazul in care isi da seama ca a mers mult prea departe. Antonia are uneori tendinta sa cheltuie fara sa gandeasca cand vine vorba despre ea insa stie sa faca economii cand vine vorba despre ceilalti.

Neavand vocatie de casnica, Antonia va fi tentata de urmatoarele orientari profesionale: profesii din sfera turismului, afacerilor, domeniului social sau medical, activitati in cadrul carora va profita de intuitia sa si de inspiratia sa.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns