Etimologie- gratie, gratioasa (ebraica)

Sarbatoare- 9 septembrie, 26 iulie

Arabela este o persoana foarte inteligenta si foarte intuitiva care stie foarte multe despre o persoana la prima vedere si care se inseala foarte rar. Este plina de pasiune, dinamica si voluntara, refuzand mediocritatea, fiind uneori si posesiva sau putin cam autoritara.

Arabela este plina de surprize, fiind genul de persoana ca o bomba cu ceas. Cu ea nu stii niciodata ce se va intampla, fiind extrem de imprevizibila. Nu stii daca va exploda sau daca va incepe sa rada.

Arabela este o fire foarte sensibila si foarte emotiva. Trebuie sa fie mereu in miscare, sa rada sau sa se faca remarcata. Are mare incredere in ea si este o fire extrovertita. Participa foarte activ la viata sociala. Dar are si o latura mai nelinistita si mai ingrijorata din cauza careia ii vine greu sa se stabilizeze sau sa isi gaseasca echilibrul.

Uneori, Arabela isi exagereaza reactiile pentru a vedea cum reactioneaza cei din jur si pentru a-i impresiona. Anturajul si familia reprezinta pentru ea un veritabil centru de gravitatie. Iar umorul sau o va ajuta cel mai adesea in situatiile mai dificile.

Arabela este foarte curioasa, plina de viata si intuitiva, posedand o intuitie sintetica, permitandu-i sa aiba o viziune completa si rapida cu privire la fiecare situatie.

O viata de cuplu reusita este foare importanta pentru Arabela, capitala chiar. Este insa mereu in cautare de perfectiune si cere uneori imposibilul. Toleranta de care da dovada in alte situatii dispare atunci cand vine vorba despre partener, care nu are voie sa greseasca deloc. Este fidela si devotata, chiar daca uneori poate sa devina posesiva si destul de geloasa. Stie insa si cum sa fie senzuala, fermecatoare, rafinata, cum sa conduca o casa si sa fie o mama model.

Arabela se va simti cel mai bine in cadrul unor meserii aflate in stransa legatura cu domeniul social. Se va simti cel mai bine atunci cand va exersa o meserie din domeniul finantelor sau economic, de gestiune sau in cadrul unor meserii in care poate sa ii sfatuiasca sau ajute pe cei din jur. Tot ce tine de altfel si de comunicare sau exprimare orala.

Lasă un răspuns