Etimologie – versiunea feminina a zeului Ares. Un nume puternic purtat cel mai bine in istorie de catre Aretha Franklin

Etimologie –

Aretha este o persoana plina de vitalitate, entuziasta, o pasionala, din punct de vedere al caracterului. Extrem de exploziva, caleidoscopul sau emotional este uimitor si surprinzator totodata –alternata de rasete si lacrimi, furie si ambalare cand ceva nu ii convine si asta in doar cateva secunde. Generoasa, lui Aretha nu ii plac jumatatile de masura. Pentru ea, totul este negru sau alb, griul nu face parte din curcubeul sau. Diplomatia nu face parte din principalele sale calitati. Este insetata de putere, are tendinta sa abuzeze uneori de putere. Este o persoana autoritara. Copil, este o persoana intrepida, rebela si neascultatoare. Este geloasa si posesiva si disputele cu fratii sau surorile sale sunt destul de frecvente, zilnice chiar. Parintii trebuie sa ii permita sa isi consume energia intr-un fel, o activitatea fizica fiind cea mai potrivita.

Aretha are numeroase defecte dar si calitatile sunt pe masura. Dar, Aretha este stimulata de competitie, este facuta dintr-o singura piesa, este naiva, cinstita si directa, simte nevoia sa se masoare cu ceilalti.

Dusmana minciunilor, injustitiei si flateriei, lui Arteha ii place sa cucereasca, sa lupte, sa infrunte si sa se depaseasca. Dovedeste o mare placere sa conduca, sa fie ea lider in anumite sarcini de dus la bun sfarsit. Nerabdatoare, vrea totul imediat, nu ii place sa astepte. Ii place sa ii domine pe ceilalti si poate deveni foarte rapid tiranica. Insa, in strafundul sufletului Aretha este o sentimentala chiar daca aparentele tind sa dovedeasca contrarul. Relatiile sale afective sunt complexe, facute dintr-un amestec de putere, posesivitate, gelozie si posesivitate. Are nevoie sa isi masoare fortele cu un barbat puternic, viril, autoritar care va trebui sa o mai domoleasca putin.

Deoarece nu are vocatie de femeie de casa, Aretha va fi tentata de urmatoarele orientari – de cele in raport cu banii sau afacerile (banca, contabilitate,gestiune) sau de cele in raport cu puterea (armata, politie, sport), cariera in raport cu calatoriile in strainatate sau de cele legate de audiovizual precum jurnalismul.

Lasă un răspuns