Etimologie: pace (greaca)

Sarbatoare: 5 Aprilie

Arina are o personalitate complexa, uneori cam ambigua, deoarece are doua laturi antagoniste care o definesc. Pe de o parte are o latura activa, voluntara, autoritara, independenta si putin cam egocentrica si pe de alta parte, este pasiva, cam timida, dependenta si activa.

Arina iubeste sa se afle in pozitia de lider, sa fie un exemplu si se va simti cel mai bine atunci cand va reusi sa faca acte caritabile. Numai asa va simti ca este pe deplin implinita. Este foarte atenta la cei din jur, este cea mai buna confidenta si prietenia este foarte importanta pentru ea.

Arina este o persoana cu un caracter puternic care se va dezvolta armonios, incet dar sigur daca este inconjurata de persoanele potrivite. Dar cel mai mic esec si cea mai mica frustrare pe care o va intampina o va face sa cedeze nervos. De asemenea, are mare incredere in ea. Nu se lasa influentata usor si va fi dificil sa o faci sa isi schimbe parerea.

Atunci cand vine vorba despre domeniul sentimental, Arina este destul de discreta si de rezervata, unele persoane crezand ca este destul de rece. Nu se va multumi insa cu simplul rol de mama de familie, ci se va simti implinita doar atunci cand va avea si realizari pe plan profesional sau intelectual.

Arina este o persoana foarte curioasa care adora sa invete si uneori este o autodidacta perfecta. Dar in cadrul cuplului este cea care domina si cea care dirijeaza. Nu este deloc usor sa traiesti cu ea deoarece la cea mai mica abatere partenerul sau va fi luat la rost si va trebui sa dea explicatii.

Arina este o persoana foarte rabdatoare si perseverenta care reuseste mereu, fiind foarte efificienta in orice situatie. Este flegmatica si foarte discreta, iubind sa actioneze din culise, iesind din umbra doar atunci cand este neaparat nevoie. Este la fel si in domeniul afectiv. Nu se va deschide inspre cei din jur decat atunci cand va avea incredere in ei.

Arina se va simti cel mai bine in cardul profesiilor liberale deoarece are inainte de toate un spirit liber. Dar si in rolurile de conducere. Pe Arina o intereseaza si domeniul stiintelor umaniste, invatamantul fiind pentru ea cea mai buna cale.

Lasă un răspuns