Etimologie- vine de la termenii « arth » si « mael » care inseamna urs si print, deci « printul ursilor » (celta).

Sarbatoare- 16 august

Armel este o fire dotata cu un spirit plin de pasiune care are un gust imens pentru viata, stiinta si cunostinte. Este un cercetator interesat de « de ce-ul » lucrurilor. Isi pune deci fara incetare anumite intrebari pentru a incerca sa inteleaga detaliile vietii sale.

Aceasta pasiune pentru intrebarile existentiale duce pana la urma la o anumita raceala in aparenta sa.

Armel are deplina incredere in propria sa persoana, chiar daca uneori afiseaza o timiditate brusca. Este un barbat care nu se lasa influentat atat de usor, dotat cu un suflet de clasa superioara. De natura extrovertita, Armel se arata foarte deschis inspre lume, creand mereu legaturi amicale cu cei din anturajul sau.

Emotiv si afectiv, Armel are o nevoie constanta de iubire si de afectiune, dar si de intelegere din partea celor apropiati. Se considera stapanul propriilor sale emotii, al vointei, dar si al afectiunii sale.

Voluntar si uneori autoritar, Armel are un mare simt al responsabilitatii. Este cel mai bun prieten si adora sa se afle in cercul sau de prieteni. Dar asta nu inseamna ca nu isi va alege cu grija prietenii sai. In orice caz, le va fi mereu fidel.

Dotat pentru psihologie, Armel lasa capacitatile sale intuitive de reflexie spontana sa vorbeasca uneori pentru el, chiar daca asta nu este bine mereu. Are un spirti intuitiv care il ajuta sa cucereasca societatea in care traieste, dar si lumea cu care se intalneste.

Armel da dovada uneori de un spirit altruist si introspectiv. Reuseste cu greu sa ramana obiectiv in viata sa. Este foarte sensibil la esec si poate suferi din cauza asta foarte mult timp.

De altfel, Armel are un spirti voluntar si o dorinta de a fi mereu pe primul loc. Dar din aceasta cauza va ajunge la disperare atunci cand lucrurile nu ies asa cum vrea el.

Va putea opta pentru meserii din domeniul medical sau in legatura cu lumea afacerilor. Dar poate imbratisa si o cariera stiintifica, in legatura cu cercetarea de exemplu.

 

Lasă un răspuns