Etimologie: venerabil

Sarbatoare: 28 august (calendar catolic)

 

Augustin este un barbat straniu. Asta fie pentru ca isi doreste sa ramana rezervat si ca ii place sa cultive misterul, fie pentru ca vrea sa duca o viata solitara. Acest barbat enigmatic lasa adesea impresia unei firi reci. Cu toate acestea, Augustin este o persoana tandra si sentimentala chiar daca, de cele mai multe ori, nu stie sa isi exprime sentimentele si are tendinta sa isi refuleze emotiile. De altfel, Augustin este, rand pe rand, cerebral, introspectiv, meditativ si intelectual, mobil si activ, dornic sa faca mai multe lucruri odata.

 

Augustin este o persoana curioasa, nerabdatoare si impulsiva. In ciuda faptului ca este o persoana adaptabila si maleabila, Augustin este neincrezator si prefera sa se inchida in sine in urma unui soc afectiv. Copil, Augustin este simpatic si afectuos. Receptivitatea si intuitia sa sunt puternic dezvoltate. Se va refugia in studii sau in vise, va fugi de lume reprimandu-si sensibilitatea in cazul in care ceva nu este pe placul sau. Parintii vor trebui sa evite separarile dese, sa fie cat mai mult alaturi de el si sa ii incurajeze latura spontana.

 

Augustin cauta, inainte de toate, contactul uman. Se arata cooperativ, serviabil si conciliant. Este prietenos, stie sa isi asculte prietenii si le da sfaturi pretioase. Viata sentimentala este importanta pentru el. In iubire, Augustin se dovedeste a fi timid, neincrezator, delicat si rezervat. Daca este nascut pe data de 7, 16 sau 25 a lunii va tinde spre solitudine, va pune mare pret pe independenta sa, va prefera sa fie singur decat prost insotit. Daca este nascut pe data de 5, 14 sau 23 a lunii, Augustin va fi o persoana deschisa, careia ii plac aventurile si viata.

 

Augustin va fi interesat de o meserie din domeniul vanzarilor sau calatoriilor, din sfera stiintifica sau filozofica dar si din domeniul artei sau tehnologiei.

Lasă un răspuns